Parragh szembeszáll Orbánnal?

Posted by
Bánó András

>Hihetetlennek tűnik már a címben feltett kérdés is, pedig ahogy telnek a napok, ez egyre inkább valósággá válik. Történt ugyanis, hogy a kormány – feladva korábbi szigorúságát, amellyel az ebet a karóhoz kötötte – most már hajlandó a kötelező maszkviselést is elrendelni, noha Orbán Viktor korábban ezt jelentéktelennek minősítette, és közölte: egyedül az oltás jelenthet megoldást a járvánnyal szemben. Parragh László lelkes nyelvcsapásokkal máris bejelentette, hogy örül annak a kormánydöntésnek, mely szerint a cégek kötelezővé tehetik az oltást, de azt is közölte: szerinte itt nem lehet megállni.

Az MKIK elnöke még súlyosabb szigorításokat kér az oltatlanokra, mert szerinte csak úgy vészelhetjük át a koronavírus-hullámokat, ha mindenki felveszi az oltást. Az sem érdekli Parraghot, hogy aki nem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra küldhetik, egy év elteltével pedig elbocsájthatják. Figyeljenek csak! Ezt mondja a kormányt mindenben kiszolgáló kamarai elnök: „a demokrácia a többség uralma a kisebbség felett. Minél többen oltatják be magukat, annál nagyobb lesz a szabadságunk. A vírusnak pedig csak úgy lehet vége, ha mindenkit beoltunk”. Sőt, ezekre a mondataira még rá is erősített elképesztő módon: „meg kell fontolni, hogy aki nem oltatja be magát, és megfertőződik a koronavírussal, annak támogatjuk-e a Covid19-cel kapcsolatos ingyenes kórházi kezelését. Az ő kezelésük rengeteg pénzbe kerül, vagyis ha valaki megfertőződik oltatlanként, és kórházba kerül, akkor fizesse maga a kezelését” – mondta Parragh László.
Nem tudni, ezeket a mondatokat egyeztette-e a kormányfővel, a kamara nagyhangú és feltűnően magabiztos elnöke. Mindenesetre figyelmébe ajánlom, hogy Orbán Viktor szeptember 17-i rádióinterjújában a következőket mondta: kötelező oltás nem lesz, „a kormány erre nem tud rákényszeríteni senkit”. Kivéve azokat, akik például az egészségügyi ellátásban dolgoznak. „A kötelező oltást a magyar ember gyomra nem veszi be” – tette hozzá a miniszterelnök.
Akkor most mi van? Parragh szembeszáll a miniszterelnökkel? Vagy elképzelhető, hogy nem ismeri a magyar ember gyomrát?
Hírklikk