Hitelrontás, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni

Posted by

Lovas Zoltán
>Volt kb 10 év, 1998 és 2008 között, amikor viszonylag szoros szakmai együttműködésben álltam a Mediannal, és személy szerint Hann Endrével. Ha létezik olyan, hogy tisztességes cég és becsületes ember, ha létezik olyan, hogy szakmai alázat és korrektség, akkor ezek a fogalmak egy az egyben ráillenek mind a Medianra, mind Hann Bandira. Csak szolidaritásomról biztosíthatom tehát mind a céget, mind vezetőjét.

Mindig is ügyelt a Medián függetlenségére, ezért botrányos az Elkúrtuk, nyilatkozta a HVG 360-nak Hann Endre. A közvélemény-kutató cég vezetője a Kálomista Gábor-féle 2006-os “politikai thriller” egyik főszereplőjeként, az események alakítójaként tűnik fel, ennek kapcsán kérdezte őt a lap. “Annyira abszurd az egész, hogy épeszű ember nem hiheti el – mondta Hann. – Itt nem elsősorban a személyem érdekes, hanem az általam vezetett Medián. Olyan mértékű hitelrontásról van szó, amelyet aligha lehet válasz nélkül hagyni. Egyébként ha nem lenne ennyire kártékony, nevetségesnek mondanám, hogy az ötvenes évek propagandafilmjeire hajazó »műalkotás« azzal próbálja dokumentumfilmként hitelesíteni magát, hogy létező személyekkel dúsítja fel a képtelen fikciót.”

Elmondta emellett azt is, hogy végső soron érdekli, miért lett ilyen fontos a Fidesznek. “Talán a kormányközeli közvélemény-kutatók menedzseltek be bosszúból a filmbe, mert annyiszor igazam lett velük szemben? – kérdezi.