Doktor24 nem szívbajos

Posted by

>Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány Kóka János volt  gazdasági miniszter és pártelnök magánklinikájának 287 milliós vissza nem térítendő támogatást adott. A Doktor24 nevű cég a koronavírus hatásainak leküzdésére kapta a közforintokat, ám szolgáltatásait nem TB-alapon végzik. A kommentelőknek eről meg volt a véleménye.Doktor24-hez szinte minden bajával fordulhat a beteg, egy a lényeg: legyen tele a zsebe. Például: félórás szakorvosi vizsgálat: 26.000.-, allergia tanácsadás: 28.500., bőrgyógyászati alapvizsgálat: 28.500.-, kardiológiai vizsgálat: 29.800.-, félórás online vizit: 22.500.-

A támogatásról sokan írtak kommentárt. Néhány  érdekesebb a Városi Kurír oldaláról.
‘Hmmm…kedves Miniszter Úr! A Tatai Magánklinikának volt az állami egészéegüggyel szerződése, profi orvosokkal, jóval kevesebb várakozasi idővel egyes műtéteket Tb-re vegeztek, és csak a magankórhazi ellátást kellett kifizetni. Megvette a doktor24 a kórhazat, eltűnt a honlapról ez a lehetőség. Szóval kapnak egy csomó állami lóvét azért, hogy a milliókat kifizetni tudók tudjanak csak hozzájuk menni? Derék dolog.’”
“Hogy a fiatal korosztály mire számíthat pont ma bizonyosodott be nálam. A 16 éves nevelt fiam 3 hónap várakozás után jövőhéten kedden mehetett volna lágyék sérv műtétre Szegedre. Ma lemondták a covid helyzetre és arra hivatkozva hogy kevés a nővér .”
“Látványos amit a kedves kormányunk csinál. Át kényszeríti az embereket a magán szférában. Közben meg van egy globalista adó, tb néven. Ez egy kötelező adó. Ha van munkahely ha nincs fizetni kell. És akkor kap az ember szociális mentesség alóla ha nincs semmi vagyona ez alatt nem egy palotára gondoltam.Így kell aki lebetegszik kisemmizni. Adóval. Ezen aki tud gondolkodjon el érdemes. Fidesz is a globalista rendszer része ahogy a baloldal is.”“Most komolyan. Kókának parolázik ez a kormány? “A békákat sem kérdezik meg, amikor lecsapolják a mocsarat” – Kóka egyik elhíresült mondása abból az időből, amikor még egy baloldali kormány gazdasági minisztere volt.”
“Egy csomó okos doktor ,egy csomó pénz , gyönyörű intézmény hozzá. Tessenek mondani önök okos doktorok , miért vesznek részt ebben az egész maszkos bálban? Miért nem vetnek véget a hazugság aradatnak?”“”egészségügyi szolgáltató”?! Egy magánkórházról van szó, amelyben az ellátást csak kevesen tudják finanszírozni! Tudjuk és látjuk, hogy egyre inkább a nagánegészségügy felé akarják terelni a betegeket.., de akkor ehhez teremtsék is azt meg mindenki számára, hogy elérhető legyen = 1/ vagy emeljék meg Európai szintre a fizetéseket + nyugdíjakat + szociális ellátásokat ; 2/ vagy tegyék TB alapon elérhetővé a magánpraxisok egészségügyi ellátását! Vagy talán nem az a cél, hogy minden állampolgár alanyi jogon kapjon tisztességes egészségügyi ellátást ”
“Kóka B+ és még ezek mutogatnak visszafelé. Azok aki 30 éve ott basszák magukat a parlamentben. Már csak 6 hónap és mennek szépensorban börtönbe. Szijjártó meg jobb ha még párszor megfürdik a medencéjében mielőtt elkobozzák tőle.”
“Na tök jó! Januártól az emelt BRUTTÓ 200 ezer forintos minimálbérből biztos mindenki ki tudja ezt használni! Belgyógyászati áttekintő vizsgálat 20 perc =26 000 Ft Már szaladok is! A tb jogviszonyt akkor nem szeretném tovább fizetni! ”
“Természetesen még véletlenül sem közkórház, vagy SZTK, hanem magánkórház.”
“Most legalább már tudom, miért is nem teszi szóvá az ellenzék, hogy az egészségügyi ellátást áttolják a fizetős privát szektorba… Nagyon nincs ez így jól, Miniszter Úr!”“A TB-t meg minden hónapban befizetjük, de azt nem fogadják el. Röhej mi megy itt. Például egy 400e bruttóra a Társadalombiztosítási járulék (18,5%): 74.000 Ft. Egy évre 888.000 Ft. Ezzel lehet menni a FIDESZES birkáknak is az állami egészségügybe, ahol időpontot kérhetnek az időpontra. Így könnyű Kóka Jancsika!”

A Városi Kurír írása

Címkép: A Doktor24 címfotója