Az értelmes korlátozás nem diktatúra

Posted by

Rózsa Mihály
>A kormány elrendelte, hogy a tömegközlekedési eszközökön hétfőtől kötelező lesz a maszk viselése. Mellette bejelentették, hogy a munkáltatók a munkavállalóktól védettségi igazolványt követelhetnek meg – ez egyben erős ajánlás is a munkáltatóknak- és akik nem oltatták be magukat, akiknek nincs védettségi igazolásuk, azokat fizetés nélküli szabadságra küldhetik el. Ez utóbbi okoz többeknél nagy felháborodást és kiabálnak miatta diktatúrát.
1. A tudomány mérvadó. A tudomány egyértelmű álláspontja, hogy a vírus veszélye csak akkor csökkenthető, ha be vannak oltva az emberek. Az egyén oltása fontos, de kevés, hiszen ahhoz hogy a társadalom védve legyen, ki kell alakulnia a nyájimmunitásnak, amihez a tudomány álláspontja szerint, a társadalom 70-80%-ának átoltottsága szükséges.
2. Ha az egyén felelősségteljes gondolkodására nem lehet számítani, és a felelőtlensége okán a társadalmat veszélyezteti, az államnak lépnie kell a társadalom érdekében. Ezért van az is, hogy a BCG oltás is kötelező, mert ha nem lenne az, akkor sok hülye nem adná be a gyerekének. Ha nem adnák be a gyerekeknek a kötelező védőoltásokat, még mindig nagy problémát okozna a kanyaró, a gyerekbénulás és sok egyéb betegség is. Ha ezek esetében nem tekintjük diktatúrának, hogy kötelezők, akkor a covid elleni rákényszerítése miért lenne már az?
3. Ha nem érjük el a nyájimmunitáshoz szükséges számú oltottat, akkor rövid időn belül az egészségvédelem érdekében el kellene rendelnie a kormánynak az újabb nagy zárásokat, korlátozásokat. Ez a gazdaságot rendesen padlóra tudná küldeni és nagyon sok ember egzisztenciáját veszélyeztetné. Pár felelőtlen hülye makacssága miatt, ne mi legyünk később megint bezárva és korlátozva. Ezt el kell kerülni és ennek az eszközének az is jónak látszik, ami mellett most döntöttek.

Ezért ez most nálam rendben van és támogatom. Nem minden szar és aljasság ami a kormánytól jön, akkor se, ha nagyon sok minden az. Ez most nem az, ez egy érthető és szükséges lépés itt szerintem.