Márki-Zay hét halála

Posted by

Tata86

Márki-Zay egy politikai hulla, vagy macska. Ezt onnan tudom, hogy már hétszer láttam elpusztulni: egyszerűen nem élhet. Nem lenne szabályos, ha létezne. Kizárt. Kezdjük ott, hogy ott nyert, ahol nem illik. Eleve azért indulhatott, hogy kikapjon. Az akkor még létező Jobbik és DK ezért támogatta Hódmezővásárhelyen. “Hát tessék, még hogy a hatalmat akarnánk! Megint civileket támogatunk! Jó, hát kikapott, sajnos sok a NER-birka, pláne vidéken, de látjátok, nem rajtunk múlik! Mi minden biztos bukó körzetet önzetlenül át tudunk adni tisztességes embereknek!”
Erre volt képe nyerni!
A történet tanulsága természetesen nem az volt, hogy korrupt bohócjelöltek egymásra indítása helyett legalább a csatatérkörzetekben átadhatnák a jogot valami gerinces élőlénynek, hanem hogy a Fidesz biztos már össze is omlott… Majdnem.
Itt kellett volna MZP-nek másodszor kimúlnia. 2/3ados Fidesz-kormány alatt 2/3ados fideszes önkormányzatot irányítani, hát sok sikert, és nyugodj békében! A kormánypártnak már bevett módszere van a renitens polgármesterek kicsinálására, emlékezhetünk pl Esztergomra. Egy várost simán megér az üzenet célba juttatása, a végére pedig a nép sírva könyörgi vissza a maffiát az outsider polgármester helyére.
De a vásárhelyi fenegyerek állta a helyét, hogyaszongya a nyilvánosságot használta, hogy zsarolja a ner keretlegényeit. Hát ilyet lehet? A nyilvánosság nem az, amit Orbán mond? Végül ahelyett, hogy kisétált volna a történelem szemétdobjára Márki-Zay újrázott, és lecsérélt az önkorit fideszesről, sokkal de sokkal jobbra!
Itt az ember arra gondolhat, hogy ez bizony megbízható szocikat-dékásokat-jobbikosokat jelent, akik aztán dróton rángathatják a polgármestert, ha nem akar már a héten új munkahely után nézni, lásd KariGeri. De nem, Péterünk valahogy átverte, hogy az ellenzéki képviselők mind a nempárt pártjából az MMM-ből kerüljenek ki. Ilyet lehet? Hát így hogy fogják zsarolni?
De ha már MMM. Szóval ez nem egy párt, csak mozgalom. Márpedig a kormányzati hatalomért pártok versengenek, parlamenti pártok, frakcióval… Komoly emberek, akik nem mozognak. Egy helyben ülnek 30 éve. Magyarul, amikor komolyra fordítjuk a szót, jobb ha a gyerekek kitakarodnak a szobából és a férfiak egymás közt maradhatnak! MZP elmérte, már rég párttá kellett volna alakulnia, hogy ebből a pozícióból könyörögjön valami megalázó alamizsnát a DK-tól, ahogyan minden tisztességes politikai tömörülés csinálta. Hát sajnáljuk, majd talán négy év múlva… Most elég, ha szurkol az előválasztásnak, frakció nélkül sajnos nem indulhat.
Erre mégis elindul… Ahogyan sok MMM által támogatott jelölt is.
Ez mindenképpen szép menetelés, de nem lehet mindig hatost dobni azzal a kockával, amit az elit maga cinkelt meg! Egyszer vége lesz. Az előválasztás a mozgósításról szól. Nem az a kérdés, hogy kit gyűlöl kevésbé a nép, pláne nem a bizonytalan szavazók. Belterjes szavazás, ahol az infrastruktúra számít és az, hogy kinek vannak évtizedek óta vályúhoz szoktatott voksbarmai. Itt a vége, fuss el véle! Első három jut tovább, akkor egy Klárinak, be kell mutatni miniszterelnök jelölt-jelöltként, hiszen Karácsony se él örökké, egy KariGerinek az örökösmindennek, reméljük a gyerekek jól vannak, aki természetesen most is nyerni fog, és egy a náciból parízer-influenszerré szelidült Jakabnak, ő hozza majd nekünk a vidéket! MZP ne aggódjon nagyon szép nemzeti színű bokréta lesz Karácsony kalapján, lehet ő az előzenekar a turnékon, és talán kap valami kamuminisztáriumot… Mihez ért? Energetika? Jó, azt azért nem, de valami lesz!
Erre mi történik? KG kampányköltségvetésének kb a századrészéből bejön harmadik helyre, nem is sokkal lemaradva a másodiktól! És van pofája bedobni a három cigány jelöltet, akiket nyilván ő jelöl! Srácok! Nem a tévében szerzünk mandátumokat, hanem Gyurcsánynál könyörgünk érte! Meg persze szakértői kormány kell, amikor Oszkónak már odaígértük a pénzügyminisztériumot!
Azért nincs baj, persze nem ez volt a terv, de harmadikként mit akar? Még be is jelenti, hogy ő el fogja rántani a kormányt! A hülye, hát így nem lehet játszani! Jól van, Karácsony a helyén, nem lesz baj, kicsit jobb alkupozícióba került, kap egy miniszterelnök-helyettesi pozíciót! Mint Semjén! Fontos figura! Na, tessék szépen visszalépni, és lejátszhatjuk a meccset, ahogy mindig is akartuk. Mi? Mi jött fel riverre? Medián és Závecz is azt méri, bárhogy indulnak Márki-Zay fog nyerni? Na jó, na jó! Akkor vegyük komolyan…
Az utolsó körben legyen esze mindenkinek, mert ez kezd ciki lenni! Klári, az európai progresszív vs a vidéki tahó, akit csak azért tűrünk meg, hogy elhiggyük magunkról, hogy valóban a teljes népességet lefedjük, nyilván nem azért van ott, hogy pofázzon meg keverjen! Ideje már felújítani a régi nagykoalcíicót is, csak valami történjen! Szóval a Fidesz azt akarja, hogy Dobrev nyerjen, már tíz-százmilliárdokat költöttek erre, az ellenzék két legnagyobb pártja azt akarja, hogy Dobrev nyerjen, a Párbeszédben, MSZPben ott a tüske, nem így volt lebeszélve, néhányan már be is álltak Dobrev mellé, egyedül a fejetlen Momentum áll az outsider mögé… és akkor jön az infó a sátrakból, hogy a hülyenép mégis Márki-Zayra szavaz. :O
Itt tartunk most. Egy egészen biztos: MZP-t még jó párszor meg akarják majd ölni. Ha csak egy macska, kilenc élettel, az kevés lesz. Nem adnék neki esélyt, hogyha nem temettem volna el magamban ennyiszer, de már kezdek ragaszkodni a sormintához. A helyzete most is borzasztó: egyedül szavazói vannak, de az mit ér egy demokratikus koalícióban? Amit végig kell vinnie, és amit még senkinek sem sikerült előtte: 

  1. Pártot formálni a “civil szervezetből”. Khmm “erőforrások” nélkül ez nagy kihívás lesz. (Bár úgy látom a személyi kultusszal nem lesz probléma.)
  2. Kialkudni a “hat pártnál” egy saját frakciót, amivel ugyanúgy zsarolási potenciált szerezhet, mint a többi tömb.
  3. Átverni egy olyan programot, ami ha nem is jobboldali, de megőrzi a status quo-t, átverni a DK-n, hogy a bizonytalanoknak és jobboldaliaknak fog kampányolni, míg nekik az egyetlen feladatuk, hogy tűrnek, csöndben legyenek, közben megőrzzék a sajátjaik harci szellemét.
  4. Ha összejön a lehetetlen a Parlamentben megőrizni a kormányzóképességet.

A legérdekesebb a DK-val való róka fogta csuka-viszony. Tudjuk, hogy Gyurcsányék simán beáldozzák a 22es választást, hogyha úgy látják a következőre 2%ponttal  előnyösebben fordulhatnak rá. Mérhetetlenül nagyobb erőforrásokkal rendelkeznek, és a fanatikusaikra a sorozatos vereségeik ellenére is számíthatnak.

Hogy mi tarthatja MZP-t versenyben? Például a szavazók. Az ellenzék többsége Gyurcsányt rühelli, a polgármestert nem, sőt egész valószínű, hogy a fél év alatt sokat fog nőni a rajongótábora. A chicken-game tapasztalata: MZP ugyanúgy megteheti, hogy nem húzza el a kormányt. Hogyha frontálisan nekimegy Gyurcsánynak az kiszámíthatatlan népszerűséget hozhat neki. Karizma-momentum-agresszió: A hódmezővásárhelyi politikus sokszor esetlen, és látszik rajta a gyakorlat hiánya, de van karizmája, a csillaga jelenleg felfelé ível, és láthattuk, hogy agresszióban, akár sunyi kampányelemekben felveszi Gyurcsányékkal a versenyt.

Mi fog történni? Passz. Legalább lesz, amin izgulni lehet.

archiregnum