A gyűlöletükbe fognak belefulladni

Posted by
Horváth András
>Tegnap került nyilvánosságra az a “Jelentés”, amit állítólag egy fideszes figura adott át egy DK-tagnak. Ez a mű Márki-Zay Péter lejáratására szánt primitív, gyűlöletkeltő, egyoldalú, csúsztatásokkal és hazugságokkal teli írások (cikkek) gyűjteményes “kiadása”. A kiadó természetesen nem merte vállalni az arcát. A jelentés túlnyomórészt azokból az írásokból áll, amelyek a hódmezővásárhelyi Lázár-média termékei voltak, s amelyek azoknak az embereknek (élükön Lázár Jánossal) a sértettségét és gyűlöletét tükrözték, akik a 2018-as váltáskor elvesztették jól tejelő állásaikat, illetőleg hatalmukat.
A jelentésben megjelenő írások másik része az M1, TV2, Pesti TV típusú, a pártállam által pénzelt, hír- és politikai műsoraikat tekintve gyűlöletkeltő szenny-orgánumok termékei, amely médiumok folyamatosan veszítik el a bírósági pereket az alaptalanul támadott ellenzéki politikusokkal vagy családtagjaikkal szemben.
A most újra megjelentetett írások és kamu híradások színvonalát és hitelességét – és az alkotók félelmét – jól jellemzi az, hogy egyetlen esetben sem merték feltüntetni ezeknek a politikai termékeknek a származási helyét.
A jelentés fennmaradó része – s egyúttal újdonsága – a Márki-Zay Péter által békaemberes sztorinak aposztrofált összeesküvés-elmélet MZP kanadai és amerikai éveiről.
Ezzel a módszerrel a Fidesz egyszer már bepróbálkozott Hódmezővásárhelyen, de annak számukra csúnya bukás lett a vége: Márki-Zay Péterék földcsuszamlásszerű győzelmet arattak a városban a 2019-es önkormányzati választáson. Ide vezetett Lázár János és a segítségül hívott Rákay Philip gyűlöletpolitikája, ami egyben a Fidesz alapvető működési modellje – az állami szintre emelt korrupció mellett. Hogy ez a kettő – így együtt – elég lesz-e a Fidesz 2022-es leváltására, az még a jövő zenéje, de az ilyen kontraproduktív módszerekkel nagyon jó úton haladnak abba az irányba.
A gyurcsányozós-brüsszelezős-gyűlölködő politika mintha a végét járná, ehhez képest az elmúlt napok történései azt mutatják, hogy a Fidesz és annak ura képtelenek váltani. A következmény remélem ugyanaz lesz, mint Vásárhelyen.