A bolsevik és a megtanult vallás

Posted by
Lakatos Pál
>Márki-Zay, a bolsevik, Márki-Zay Péter a háttérhatalom embere, akit ügynökként küldtek haza Amerikából. Aki itthon lepaktált a hírhedt hazai bolsevikokkal. Ilyen, s ehhez hasonló kijelentéseket hallok, olvasok. No, nem nagy számban, de azért megjelennek ezek a gondolatok a közösségi oldalon.
Azért a gyűlölködésnek is vannak fokozatai. Ezt már a legnagyobbak közé sorolom.
Bolsevik jelzőt akasztgatni arra az emberre, aki polgári családban született, s aki már akkor Istenhívő volt, amikor még a mai “rendszerváltóink” az SZDSZ kis testvéreként politizáltak, s vezetőjük a Liberális Internacionálé egyik alelnöke volt…
Volt egy kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Győrből, akinek a könyve elém került a napokban. A szerzőt Lanzendorfer Erzsébetnek hívják, könyvének címe pedig a “Földpadlós szobától a parlamenti székig “. Ennek bevezető sorait idézem: “1998. március 26-án este 6 órától Pakson moderáltam a választások előtti utolsó vidéki városban tartott kerekasztal-beszélgetést. Semjén Zsolt autójában éjjel 11 óra tájban Budapest felé tartva, egyszer csak megszólalt Zsolt:
– Tudod, Erzsébet, történelmi jelentőségűek voltak ezek a kerekasztal-beszélgetések!
– No, no. Ez azért túlzás – hárítottam el a jól eső, de túlzottnak tartott elismerést.
– Hidd el, hogy így van. Azért volt történelmi jelentőségű a sorozatod, mert innen lehet számítani a Fidesz megkeresztelkedését.”
Idézek még mást is Semjéntől. 1998-ban találkoztam vele Pesten, az V. kerületben, a Hercegprímás utcában. Akkor mondta nekem, fellelkesülten: “Képzeld, járt a lakásomon Viktor, meglátta azt a rengeteg vallásos témájú könyvemet. Fogta, hazavitte magához az összeset és megtanulta a vallást.”
Így, megtanulta. Nem élni kezdte…
Hogyan, hát nem keresztényként, keresztyénként születtek meg ezek a fideszes fiúk és lányok?
Hihetetlen.
Aztán az a sokat emlegetett nemzeti hit…
Boross Péter miniszterelnökkel beszélgettem 1995-ben, ő mondta akkor nekem: “Megmondtam a Viktornak, hogy a liberális oldalon nem kerülnek hatalomra. Át kell menniük a nemzeti oldalra.”
1998-ra ez is sikerült. A nemzeti szöveg, a nemzeti színű zászlók lobogtatása meg is hozta a várva várt hatalmat. s az azzal járó földi jót.
Persze mindezt igazán csak 2010-től.
Jól emlékszem én a fiatal Orbán Viktorra, még 1998-ból, amikor az RTL KLub választási műsorában, a választási kampány utolsó perceiben, éjfél előtt néhány perccel, a követezőket mondta Such György riporternek. Annak a Such Györgynek, aki, minő véletlen, később a Magyar Rádió elnöke lett, s jelenleg meg, 2013 óta, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója.
Szóval, ezek azok az orbáni mondatok harmincegy évvel ezelőttről: “Ha hatalomra kerülünk, a titkosított dokumentumokat nyilvánosságra hozzuk, mert ez a nép felnőtt már ahhoz, hogy megismerje a saját múltját.”
Ezt aztán később megismételte az én mikrofonom előtt is.
Hatalomra is kerültek, s jöttek a titkosítások. Nem pedig a titkos dokumentumok nyilvánosságra hozatala.
Például az olajszőkítés is idetartozik. A politikai “elit” jelentős része ezzel kezdte igazán a gazdagodását. Legkevesebb 12 ezer milliárd forint került ki a magyar költségvetésből a csalók zsebébe. Az egész olajszőkítés itthoni irányítója a volt KGB-s “Szeva” bácsi volt.
2005 körül, háromszáz gépelt oldalon számoltam be erről az akkori Magyar Világ című hetilap oldalain, heti rendszerességgel.
Az adatok jelentős részét olajszőkítőktől és az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal egyes főtisztjeitől kaptam.
Nem sorolom, pedig lenne mit még bőven. Legyen elég most ennyi.
Hátha gondolkodóba esnek a most szitkokat szórók.
Jó lenne, ha magukba szállnának.