Orbán meghazudtolta a Fidesz propagandáját

Posted by

Szent-Iványi István

>Orbán Viktor az október 23-i beszédében nehéz helyzetbe hozta a Fidesz propagandistáit és a Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay! kampányt. Azt állította, hogy az előválasztáson csak az ellenzéki pártok indultak és még azt sem tudták megnyerni. Azt is hozzátette, hogy a fő jelöltjük “nem élte meg a karácsonyt”, ami nyilvánvaló célzás Karácsony Gergelyre. Vagyis azt állította, hogy Márki-Zay Péter nem az ellenzék és nem Gyurcsány embere és az ellenzék Gyurcsánnyal együtt vereséget szenvedett egy kivülálló jelölttel szemben. Azaz teljességgel hiteltelenítette a saját kampányukat, ami eddig azt bizonygatta, hogy az egész előválasztás egy trükk és egy színjáték volt, ahol a szálakat egy mesterterv alapján Gyurcsány mozgatja és a felesége kivételével mindenki Gyurcsány embere.
A beszéd ettől függetlenül is bővelkedett logikai bukfencekben, oxymoronokban és jól hangzó, de üresen kongó retorikai fordulatokban. Az egyik gyöngyszem szerint nagyvonalúan elismerte, hogy talán nem mindig volt igaza a kormányának, “de amikor támadnak, és védekeznünk kell, akkor mindig igazunk van”. Tehát amikor nem volt igazuk és ezért bírálják őket, akkor is igazuk van. Márki-Zay Péterről egyszer azt állította, hogy ő a báránybőrbe bújt farkas, majd egy mondattal később azt jövendölte, hogy ő is a farkas (azaz önmaga) bendőjében fogja végezni.
Új elem, hogy Brüsszel mellé Washingtont is az ellenségek közé emelte és általában is felcsavarta az EU- és Nyugat ellenességet. Mikor üzenünk végre hadat az Egyesült Államoknak? Egyszer már megtettük, de tudomásom szerint az nem hozott szerencsét nekünk.