Új Hét – egy év

Posted by

>Egy éve indult, egy éve frissül naponta az Új Hét. A (régi) Hét „utóda”, inkább kései árnyéka. Arcéle sokat edződött – tüzes vasat a hideg vízbe, így edződik az arcél –, ami kívülről nem látszik: legfontosabb dimenziója, obszessziója továbbra is az az ötven évvel ezelőtti lelkület. Ahogy a veteránok felidézik harcos élményeiket, ahogy megjelennek szívükben az elesettek, akik most a túlsó parton várják őket, és akkor minden rendben lesz…

Naponta frissül, a tizenkét hónap alatt kevés híján 4000 cím, bejegyzés került fel a felületére, ami havi 360, napi 12 új cikket jelent. Magunk sem tudjuk, hogy csináljuk, azon túl, hogy a szerkesztőség összetétele kedvez az egységes szemlélet, az önazonosság kifejezésének.

Az Új Hét nem osztódik meg, legalábbis nem a szerkesztőségtől, a fészbukon, a napi frissítéseket negyven jó barát kapja (meg Ali baba) mailen. „Megosztó élményportál” volnánk, közben nemigen osztunk meg semmit és senkit – honnan akkor, hogy naponta átlagosan 300 körül van a megtekintések száma (ami persze nagyon kicsi), de – fogózzanak meg – nincs nap, hogy legalább ötven címre ne kattintana rá az a kevés látogató.

Nem veszünk részt hírversenyben, de azért nem sok hírversenyző oldalnak kattintanak rá annyi cikkére létszám- és költségarányosan… Miközben továbbra is tartjuk és végig fogjuk tartani magunkat ahhoz, hogy nem folyamodunk támogatásért, adományokért senkihez. (Szűzességi fogdadalunk szigora annyiban csökkent, hogy most már, ha jönne, nem utasítanánk el…)

Címkép: A kiadó, a főszerkesztő, a főszerkesztő-helyettes, az olvasószerkesztő és a cenzor fotója az impresszumból