Félelembeszéd

Posted by

Szűcs Gábor Róbert

>Hű, basszus, ez az ember fél. Hiába rengeteg pénz (juteszembe, a mi pénzünk!), amin drónfényképezést, utaztatást, ellátást vettek , hogy kijöjjön a százezres, vagy akár több százezres tömeg: a parkoló buszok százai elárulták, hogy ez spontaneitás mennyire szervezett (és költséges) volt. Ez a beszéd sok pénzbe került.
Ez az ember fél.
Neki csak 1956 és 2006 létezik. Az, hogy időközben volt egy 1989 is, mikor létrejött a harmadik magyar köztársaság, amely nélkül ma is kis hepciás lenne, vagy szürke zugügyvéd, – nos, az nem számít, nem is történt meg. Nem, mert nem egyezik az ő történelmével. Márpedig, ami nem egyezik vele, az nem létezik.
Ez az ember fél.
2010-ben ő törölte el a szocializmust. Jé. 1998-2002 között akkor ő is a szocializmus miniszterelnöke volt? 2006-ban volt tíz éves évforduló. Még négy év kellett ahhoz, hogy megnyerjék a választást. De már 2006-ban is győztek, mondja. Mi lett a hátralévő három-négy évvel?
Ez az ember fél.
Ő a történelem., Nem a csinálója, Nem az alanya. Az állítmánya.
És a gazdaság tökéletes. Nem kellenek hitelek. Csak most vették fel őket, szóljon már neki valaki! A mindent elsöprő inflációról pedig, ami nincs, szó se essék.
Az EU-ban mi vagyunk a homok a gépezetben. Aha. De mi lesz, ha jön a karbantartó?.
Ez az ember fél.
És lesz népszavazás arról, hogy ne legyen LMBTQ-propaganda az iskolákban. Igaz, most sincs. Sehol a világon nincs. Per definitionem (a meghatározásból fakadóan) nem is lehet De ez most fontos. Még akkor is, ha a Kúria egy bírája most nem engedelmeskedett egy monomániás őrült akaratának. De juszt is lesz népszavazás. Ő a nép, a bíró, ő játékos, ő a közönség, ő a minden.
Ez az ember fél.
A Facebook lőfegyver. Kösz. Annak is szántuk.
Igazságot Magyarországnak. Justice for Hungary. Azt már láttuk. Illetve a szüleink, nagyszüleink látták. És tudjuk, mi lett belőle. Szétrombolt életek, szétrombolt ország, Auschwitz és Duna-part, édeserdély, cseszdmeg. Az lett belőle.
Ez az ember fél. A hazát meg kell védeni. És a haza ÉN vagyok.
ENGEM kell megvédeni.
Ez az ember fél.
Csak így tovább.