A Fidesz minden zugban

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Ùgy tűnik ebben az országban a Fidesz rablòbandát csak egy volt fideszessel lehet leváltani.
Nem is igazán értem miért nem voltam soha Fidesz hívő. Pedig az elejétől fogva, még a “hamvas” idejükből ismerem őket. Mondta is egy, azòta a pàrt egyik prominensévé avanzsàlt akkori jò ismerős, hogy milyen kàr hogy elmùltam 35. Akkor ugye még volt korhatàr a Fidesz tagsághoz.
Azt hiszem Orbàn, meg talàn Kövér, figyelmes szemlélő számàra màr akkor is fel-felvillanò, igazi személyiségjegyei taszítottak.
Amikor aztàn 98-ban hatalomra kerültek akkor màr mindenkinek nyilvánvalòvá kellett volna lenni, hogy kik is ők valòjàban. Nem a mindennapi választòkròl beszélek, hanem a homo politicusokròl. A politikában átlagon felül tájékozottakròl, akik az eseményekből, az elfoglalt pozíciòkbòl, a gesztusokbòl olvasni tudnának. Tudtak volna, ha nem vakította volna el őket közös jellemzőjük a felfokozott nacionalizmus, amit ők persze hazafiságnak gondoltak, meg gondolnak ma is. Nekik a Fidesszel ma sem a nacionalizmus a bajuk, hanem a minden képzeletet felülmùlò korrupciò, vagy legfeljebb még Orbán Putyinhoz és Xihez dörgölődzése.
A mai ellenzék vezéreinek és azok rajongòinak, feltétel nélküli támogatòinak egy része is ilyen, egykor lelkes fideszes.
Mondom ebben az országban a hatalom közelében az ember vagy fideszes, vagy volt fideszes.
A közös nevező meg a nacionalizmus. Ez a “vírus” itt leküzdhetetlen. Vakcina meg sehol.