Halálos fenyegetés

Posted by
Férjem boldogan újságolja, hogy ő már a harmadik oltást is megkapta, mehet mindenhova, uszodába, kiállításokra, mire a válasz egy “jesszusom!” szokatlanul hangosan, felindultan, a hang tulajdonosa elsápad, borzalom, jesszusom, most mi lesz veled, ismételgeti.
Mi a baj-kérdezi kicsit meghökkenve a férjem.
A harmadik oltás a gyógyszergyárak profitja miatt kell, és nem szabad beadatni mert néhány hónap és belehalsz, válaszolja a “vonal” másik végén ülő. Meg akarsz halni? Kérdezi, és közben indulatosan hadarja.
Tudományos bizonyítékok vannak Amerikában arra, hogy a harmadik oltásba mindenki belehal.
Legfeljebb kettőt szabad beadatni, de az a kettő is rendkívül veszélyes. Nézz utána, mondja még mindig felindultan, de persze mostmár késő, borzalom, utána kellett volna nézned, mostmár semmit sem tehetsz.
A férjem nyugodt hangon elmagyarázza, hogy nem veszélyes a harmadik oltás, hogy neki semmi baja (két hónapja kapta meg), hogy itt, Németországban, Berlinben neki az önkormányzat küldte ki az értesítést az oltásról (akárcsak az előző kettőről), hogy nem tud arról, hogy a harmadik oltásba bárki belehalt volna.
A beszélgetőpartner mostmár ordít (ami igencsak szokatlan).
Rettenetes hibát követtél el, az életeddel fogsz ezért fizetni, mondja dühtől eltorzult arccal.
Fél óráig meg az egymás melletti elbeszélés, mindne hiába, a tízezer kilométerre élő úgy tűnik, semmit sem tud Euópáról, semmit sem tud az USÁ.n kívüli világról, kivéve saját hazáját, ahol “érdekes” információs csatornákat olvashat.
A férjem szelíden győzködi, beszélgetőpartnere azonban nem nyugszik meg. Az egész oltási kampány, mondja, csak a profitról szól. Itt, válaszolja a férjem, de látom hogy már ő sem nyugodt, gondos és megbízható orvosaim vannak, nem tennének velem olyat, ami az életemet, az egészségemet fenyegeti.
Borzalom, süvölti az Óperencián túli partner, nálunk mindenki hazudik, persze mit várhatnánk egy kínai származású miniszterelnöktől, a közszolgálatinak csúfolt TV csatorna is kínaiak kezében van, s csak mondja és mondja és mondja.
Hiába, az ő társadalmában ha nincs érv, de félelem jócskán, akkor előkerül a rasszista érv. Ami persze semmire sem érv, de milliókat nyugtat meg.
Férjem beszélgetőpartnere japán és Japánban él. Egyetlen oltást sem kapott.