Béke(?)menet: mi erősek vagyunk és egységesek, ők pedig megosztottak és gyengék

Posted by

kommetálom
>Csak rá kell nézni a békemenetes fotón az első sorra, hogy az arckifejezésekből olvasson az ember: akik ott menetelnek, mennyire lenézik azokat, akik nem állnak be a sorba, mennyire semmibe veszik a többieket, alapból flegmák – és most a békemenetesek érzik megfélemlítésnek, hogy az ellenzék (ők csak baloldalnak hívják) is meg mer emlékezni 1956-ról. Csak kicsit nevetségesek.

Szokták volt mondani:“ugye komoly, mert viccnek erős lenne”… Ezt éreztem, amikor az egyik portálon elolvastam a címet:”A Békemenet szervezői szerint a baloldali tüntetés megfélemlítés”.

Csizmadia László: Az egyenlőséget hirdető unióban arányos felelősségvállalás kell
Csizmadia László egyenesen aljas provokációnak nevezte, hogy előbb az Astoriához, a 2006-os rendőrterror helyszínére tervezték a megemlékezést, de aztán, mint fogalmazott, észhez tértek, mert át tették máshova. Úgy véli, a tekintetes CÖV  kuratóriumi elnök, nem is emlékezhetne meg ez a társaság , melynek tagja Dobrev, akinek nagyapja asszisztált az 56 utáni időkben a retorziókhoz, és Gyurcsány, akit itt már nem is ragozunk.
A Békemenet a „Soha többé” feliratú molinó mögött vonul fel, emlékeztetve, minden magyart, hogy miközben itt a kánaán (nem így fogalmazott, de a lényege ez), addig egy sorosista ultraliberális, bolsevik társaság tör a hatalomra. Ifj. Lomniczi Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője azt is elmondta, ők a rendezvényt már hetek óta bejelentették, de a baloldal felelőtlenül úgy szervezi a rendezvényét, hogy a két társaság találkozhat. Ötvenhat szellemi örökösei a Békemeneten vesznek részt, miközben az elnyomók szellemi örökösei, a gyurcsányi baloldal megpróbál ellendemonstrációt tartani – tette hozzá. Amúgy a fél kormány milyen jogon emlékezik meg? Volt MSZMP tagok, funkcik, KISZ vezetők gyülekezete. Több a kommunista a kormányban, mint az ellenzéki oldalon! És azért tisztázzunk valamit. A CÖF-Cöka, vagy hogy hívja magát az álcivil szervezet (álcivil, mert hatalmas kormányzati bugyelláris is rendelkezésükre áll különféle támogatásokon keresztül, és kormány közeli nagyvállalkozók pénzelik őket) szervezte mindig is úgy a békemeneteit, hogy megmutassák: Sokan vagyunk, erősek vagyunk MI, MI vagyunk. Na ezt hívom én erődemonstrációnak.Ez most is benne van a szervezésben., elég ha Lomniczit idézem: “Üzenetünk egyértelmű: mi erősek vagyunk és egységesek, ők pedig megosztottak és gyengék.”
Egy hosszabb idézet: Lomnici telefonon az MTI-nek azt nyilatkozta: a Gyurcsány és Márki-Zay Péter vezette baloldal október 23-i Békemenettel kapcsolatos „provokációja” egyértelműen azt mutatja, hogy a baloldal – ahogy 1956 őszén, 2006 őszén – „most is fél a békés, nemzeti érzelmű tömegtől”. Minden létező eszközzel – akár egy tüntetés Békemenetre történő rászervezésével, akár a sajtón keresztüli megfélemlítéssel, elbizonytalanítással –, megpróbálják megakadályozni, „hogy ismét százezrek vonuljanak a budapesti utcákon a nemzeti kormány politikája melletti kiállásképp” – mondta.”
Nézzük csak, ki is fél, ki nyafog? Én konkrétan nem hallom, hogy Márki-Zay nyafogna, még a nemeti sajtótermékekben sem, amik a magyar nyomtatott és elektronikus sajtótermékeknek több mint 80%-át teszik ki.
Békés tömeg. Ugyan már, Bayerrel? És milyen megfélemlítések vannak a sajtón keresztül? Kiket fenyegettek? Vagy az fenyegetés, hogy a CÖF-ösök vonulási útjára molinókat akarnak kihelyezni, hogy a CÖF által (meg)vezetett emberek más hírekhez is hozzájussanak, mint a Kossuth rádióból? Odaállnak majd az út közepére, és úgy akadályozzák a vonulást? És amúgy újra azt kérdezem, mennyire civil a rendezvény, ha a kormány feje is ott tart majd ünnepi beszédet? Akkor Orbán most MAGYAR miniszterelnök, vagy csak a FIDESZESEK, CÖF-CÖKA-sok miniszterelnöke? Akkor most hol is van a megosztás? Ki is akarja minden áron megosztani a magyarokat?
A rászervezést (habár nem az útvonalra van az ellenzéki rendezvény szevezve) pedig a Fidesztől tanulhatták Márki-Zay-ék. Csak emlékezzünk 2006-ra. Na, azt a részt már minden bizonnyal elfelejtette a (jelenlegi) kormányoldal.

egyujvilag.blog