Tragikus a helyzet Romániában: egymillióan fertőződhetnek meg, és tízezren halhatnak meg a következő két hétben!

Posted by

Octavian Jurma orvos, járványszakértő kielemezte, miként alakult a járvány az elmúlt négy hétben, és arra a következtetésre jutott, hogy a következő tizennégy napon körülbelül egymillió romániai fog megfertőződni, és tízezren fognak meghalni a COVID 19-ben.

Az orvos azt állítja, hogy Romániában jelenleg hússzor több a megbetegedés, mint a világjárvány első hullámának csúcspontján. “Tisztában vannak vele, hogy ma (október 18-án, hétfőn) huszonötször több esetünk van, mint nyolc héttel ezelőtt? Hússzor több esetünk van, mint az első hullám csúcspontján. Igen, arról hullámról beszélek, amikor harminc napig karanténban voltunk, hogy ne járjunk úgy, mint Lombardia. Most rosszabbul állunk, mint Lombardia, mert elutasítottuk a harmincapos karantént, de ezzel elutasítottuk azt is, hogy a hullám csúcsán soha ne legyen naponta ötszáz esetnél több. Most megmutatjuk az olaszoknak, hogyan néz ki egy olyan járványhullám, ahol az orvosok helyét politikusok vették át” – mondta Jurma.

Az orvos szerint a járvány a csúcspontját a következő két hétben érheti el, mivel a politikusok nem hajlandóak keményen fellépni. Addigra sok romániai megfertőződik és meghal – figyelmeztet Octavian Jurma a Facebookon.

“Még legalább két hétig ezen a sztratoszférikus szinten fogunk maradni. A következő két hétben egymillió román betegszik meg, de ebből mi csak 200 ezret fogunk észlelni. A figyelmeztetés az állampolgárokra is vonatkozik “Még ha nem is érdekel minket, hogy mi történik a kórházakban, a halálesetek mindannyiunkat elérnek majd. Bármit is hiszünk a világjárványról és a vakcináról, nagyon kevesen lesznek azok, akiknek ne halna meg legalább egy ismerősük. A halál az utolsó figyelmeztetés lesz, hogy felébredjünk a hazugságból” – figyelmeztet Jurma.

_______

Hétfőn új rekord született: 1764 embert vettek fel az intenzív osztályra. A hatóságok hétfői jelentése szerint 24 óra alatt 10 141 új COVID-19-es megbetegedés és 261 haláleset történt. A keddi, új negatív rekord minden képzeletet fölülmúl: újabb negatív rekord: 18 863 új megbetegedés és 574 haláleset egyetlen nap alatt!

Forrás: Transindex