Kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert?

Posted by

Gálfi Árpád levelének drámai címe: A tegnap kaptam egy levelet Márki-Zay Péter úr nevében. (Erdélyben a ‘tegnap’ szót sokan névelővel mondják, a ‘holnap’ szót szerencsére még nem…) A levél megjelent a polgármester Facebook oldalán. A tanácskérő közvéleménykutatás/konzultáció nem véletlen: a magyarországi ellenzékkel szóbaállni – Kelemen Hunor szövetségi elnök is tanúsíthatja – nem életbiztosítás az RMDSZ vezetői, elöljárói számára. Vajon kiket szólított még meg GyurcsánySorosBrüsszel embere? Mindenesetre meglátszik rajta, hogy kívülről jött a politikába…

„Tisztelt székelyudvarhelyiek!

A tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa.
A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom.
Kedves városlakók, kedves székelyudvarhelyiek!
Nekem – természetesen – van személyes véleményem az anyaországi ellenzéki „összefogásról”.
Nekem van személyes véleményem mindenkiről, aki Gyurcsány Ferenccel képes összefogni.
Én személyesen a jelenlegi Fidesz-kormányt tartom városunk hiteles partnerének, támogatójának, és SZEMÉLYES MEGGYŐZŐDÉSEM alapján nem kívánnék részt venni egyetlen olyan kampányban sem, amelyet a partnerünk és támogatónk (Fidesz-KDNP) ellenfelei szerveznek, hiszen tudatában vagyok annak, hogy az ilyen látogatások többnyire kampányfogások, DE:
– Tudatában vagyok annak, hogy nem magánemberként, hanem egy város vezetőjeként kaptam levelet Márki-Zay Péter látogatási szándékáról.
– Tudatában vagyok annak, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződésemet kell képviselnem, nem a magánvéleményem szerint kell cselekednem, hanem a székelyudvarhelyiek, vagy azok többségének véleményét, akaratát kell képviselnem.
Ezért tisztelettel kérdezem önöket, kérdezlek titeket, kedves székelyudvarhelyiek, hogy fogadjam-e Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, a jelenlegi Magyar Kormány ellenzékének miniszterelnök-jelöltjét városunk Polgármesteri Hivatalában, vagy inkább maradjunk ki az ilyenszerű kampánylátogatások vendéglátóinak listájáról?

Igen, vagy nem? Kérem, hogy ne gyalázkodásra használja senki a hozzászólások felületét és kizárólag a feltett kérdésre várok válaszokat Önöktől. Ezennel Székelyudvarhely lakóinak véleményére lennék kiváncsi…
Köszönöm szépen!”

Az ÚJ Hét szerkesztőjének megjegyzése

És ha igen, miért nem? És ha mégis igen, mit mondjak neki? Pardon?