Meseország

Posted by
Kaltenbach Jenő
>Sajnàlom, a rajongòk minden rosszallása ellenére, nem tudok osztozni a friss eufòriában. Ami ugyanis az előválasztàssal előállt, az egy ugyancsak sajátos helyzet. Érzi ezt a rajongòkon kívül mindenki.
Normàl liberális demokràciàkban ugyanis demokratikus legitimáciòjù pàrtok versengenek a jogért, hogy egyedül, vagy koalíciòban ők kormányozhassanak.
Ez az alaphelyzet.
A pàrtok ismertek, többen közülük voltak màr kormànyon, így a választò jellemzően nem zsàkbamacskát vesz. Előfordulhat persze meglepetés, csalòdás, de azt aztán menetközben, vagy legközelebb korrigàlni lehet.
Ez a helyzet, mint említettem “normális demokràciákban”.
Na de a mienk nem az.
Itt a régòta ellenzékben lévő széttagolt pártok végre kitalàltak egy eljárást, hogy hogyan tudnák egyesíteni az erőiket, hogy végre esélyük legyen a hatalom àtvételre. Most hagyjuk az esetenként nagyon is amatőr részleteket.
A legfontosabb tanulság, hogy Magyarorszàg egy mesebeli ország, amelyben a nép még ma is a mesebeli legkisebb fiùtòl vàrja, hogy legyőzze a hétfejű sárkànyt és cserébe nem is csak a fele, hanem az egész királyság az övé legyen. Miközben gonosz mostohábòl meg nem egy van, hanem hat.
Itt a vége fuss el véle.