Koronavírusban meghalt Colin Powell

Posted by
Életének 85. évében meghalt Colin Powell, az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere – írja a CNN. A volt külügyminiszter koronavírus-fertőzés következtében vesztette életét. 
Egy szerető férjet, édesapát, nagyapát és amerikai államférfit veszítettünk el – írta közleményében a család. Azt is közölték, hogy a volt külügyminiszter be volt oltva a koronavírus ellen.
Colin Powell katonaként szolgált a vietnámi háborúban, ekkor kezdett el felívelni a karrierje. Ronald Reagan elnökségének végén ő lett az Egyesült Államok első afroamerikai nemzetbiztonsági tanácsadója. Később a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökeként is ő volt az első afroamerikai a poszton. Az utóbbi tisztségben ő volt a legfiatalabb is.  A 90-es években – az Öbölháborúban aratott amerikai győzelemnek is köszönhetően  –  népszerű politikusnak számított, felmerült az is, hogy akár az elnökválasztáson is elindulhat. Ezt végül az hiúsította meg, hogy George W. Bush elnöksége idején hamis információkkal próbálta meg igazolni az Irak ellen folytatott háborút az ENSZ előtt.