Bajnai Gordon: legyél Te is a húszezer bátor ember egyike!

Posted by
Tudta? 2018-ban a szavazatszámláló bizottságok 40%-ában egyáltalán nem volt, vagy nem volt elég ellenzéki szavazóbiztos – hívta fel a figyelmet Bajnai Gordon a tényre, hogy ennek 2022-ben nem szabad megismétlődnie. “Garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz. Ehhez az ország mind a tízezer szavazókörében szükség van kettő-kettő, az ellenzéki pártok által delegált szavazatszámlálóra.
Biztosítanunk kell egy alternatív szavazatszámláló rendszer működését, hogy a hatalom, ha akarná se tudja meghamisítani a választások eredményét. A 20k22 kezdeményezés (20k.hu) keretében a hat ellenzéki párt közösen azon dolgozik, hogy 2022 tavaszán minden szavazókörben két-két képzett, határozott önkéntes biztosítsa a választás törvényes lebonyolítását.Legyél Te is a hat párt közös szavazatszámlálója! Legyél Te is a húszezer bátor ember egyike! Számlálj a lakóhelyeden vagy az ország bármely pontján!”
Jelentkezz itt szavazatszámlálónak: https://20k.hu
Támogasd munkánkat >> https://20k.hu/tamogatas.html
Kérdésed van? (ÚJ!) >> https://20k.hu/gyik.html

Ennyi megkötés van:  Nem lehet a bizottság tagja – mások mellett – képviselőjelölt, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja és az, aki a honvédséggel szolgálati jogviszonyban áll. Párt tagja, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, valamint egyes államigazgatási szervek munkatársai sem lehetnek a bizottság választott tagjai.

Szavazatszámláló bizottsági tag voltam Érden.

Egy szavazatszámláló egypercese….

Minden rendben zajlott, rengetegen jöttek szavazni. Ez egy olyan körzet volt, ahol előre tudni lehetett, valószínűeg Aradszki (KDNP szerk.) nyer. Miután semmi extra nem tűnt fel, mindenki szépen aláírta a papírokat, a jegyzőkönyveket.Elindultunk haza, a jegyzőkönyvvezető és a bizottsági elnök pedig a választási irodához. És ekkor jött a döbbenet: bezártak minket. Több, mint 20 percet vártunk, hogy kijuthassunk az oviból, a telefont melyen segítséget kérhettünk nem vették fel. A választási irodában pedig azt mondták a jegyzőkönyvvezetőnek, hogy: “ne gyertek még”.

Ekkor még semmit nem sejtettem, annyit olvastunk a telefonunkon, hogy Újbudán még sorban állnak az emberek. Most kezd érdekes lenni, amikor nem tudom már visszakövetni a számokat, csak azt tudom, hogy órákig nem adtak ki eredményeket, hogy rendőrautók tömegei száguldottak a Főváros irányába. És ami még soha nem történt meg: egyből 60 százalékos feldolgozottság körüli adatokat láthatott először az ember. Követelem a választ, hogy miért voltam bezárva egy oviba, hulla fáradtan a választások után, munkánk elvégzése után. Követelem a választ, hogy miért mondta azt a helyi választási iroda, hogy még ne menjenek be.”

Facebook/Városi Kurír