A Fidesznek most pozitív kampányt kell csinálni

Posted by

Kohán Mátyás
Mandiner
>Márki-Zay Péter …az előválasztás második fordulójában behúzott az ellenzéki szavazótáborba néhány százezer főt egy olyan választói körből, amelyben nagyon régóta nem volt már divat az ellenzékre szavazni: az úgynevezett értelmes emberek köréből. Ezek azok az emberek, akik nem a politikai szekták nyolcvanas átlagintelligenciájú kommentbuborékjaiban vitatkoztak évek óta arról, hogy ellopta-e Orbán Viktor az ötszázforintos benzint, meg hogy miként kell a csirkefarhátat úgy svájciindexálni, hogy csökkenő kínálat és növekvő kereslet mellett is lehetőleg olcsó maradjon. Ezek az emberek ehelyett otthon köptek kettőt a magyar belpolitika gyalázatos színvonalára, amelyből sehogy nem tudták kiolvasni, hogy mégis mi is lesz pontosan tíz év múlva a magyar oktatásban, külpolitikában vagy digitalizációs politikában – és lekényszerszavaztak az egyedül kormányzóképes Fideszre, vagy otthon maradtak. Ebből a rétegből most sokaknak hozta meg a kedvét a politizáláshoz Márki-Zay.

Ez pedig a legjobb, ami Magyarországgal történhetett: időtlen idők óta először egy választást nem a szekták, hanem az értelmes emberek fognak majd eldönteni. Őket is meg kell nyernie a szektáin túl mindenkinek. És ha a Fidesznek vannak a 2022-es választással szándékai, most a Fidesznek is nekik kell majd politizálnia. S lelkük mélyén ők is érzik, hogy ehhez mi kell: nem csak Stop Gyurcsány-Stop Márki-Zay!, hanem egy rég elfeledett kampányeszköz is. A program.

Mert az értelmes emberek körében nem az ellenfél sárban fürdetése hozza meg a kedvet a szavazáshoz, hanem a jó terv. A kidolgozott, könnyen kommunikálható és vonzó program, amelyben a tizenegy éve zömmel jól kormányzó Fidesz esetében ráadásul nem csak meleg levegőre, hanem eredményekre is alapozhatja az ígéreteket.

Dobrev Klárát pusztán negatív kampánnyal is le lehetett volna győzni. Márki-Zay Pétert viszont leginkább csak pozitív kampánnyal lehet. Ez a nagy különbség. Több millióan vagyunk az országban, akik vágynak az okos jobboldali válaszokra, amelyek mindenféle baloldali handabandázásnál ezerszer hatékonyabban csinálnak majd a jelenleg fabatkát sem érő magyar közoktatásból olyan globális éllovast, ahol megvan a helye a valódi teljesítményértékeléshez kötött kőkemény pedagógusbér-emelésnek, a Fudannak, az MCC-nek és a gyökeres tananyagreformnak. Amelyek egy sikeres és megfontolt magyar külpolitikát építenek fel a ciklusról ciklusra egyre javuló szijjártói alapokra. Amelyek egyszerre teremtenek zöld és gazdag világot. És amelyek ott hordozzák a szívük közepén azt az értéket, amelyet a maszkok, áltudományok és nyelvi cenzúra mögé vonuló Nyugat egyre kevésbé tud kínálni, mi viszont igen: a szabadságot.

Magyarország működik és működni is fog, mert a konzervativizmus működik, és egy okos jobboldali válasz többet ér millió zöld utópiánál vagy balliberális hőzöngésnél.

Tudják ezt néhány százezren az értelmes emberek közül, és vagyunk sokan, akik számára mindent egyebet felülíró tabu Gyurcsányra szavazni. A többieknek viszont meg kell hozni a kedvét a szavazáshoz, hogy a valódi magyar jobboldal ne csak egy kényszerből választott legkisebb rossz legyen az összegyurcsányozódott áljobboldallal szemben, hanem tömegek szívének választása, amelyet teljes meggyőződéssel, hazájuk és saját maguk jövőjének érdekében, tudatosan választanak. Negatív kampányban már verhetetlen a Fidesz. Most a pozitívat kell egyszer végre jól megcsinálnia. Mert ha rosszul csinálja, könnyen lehet, hogy egy tavaszi napon a mérleg nyelvét képező néhány százezer ember fejében hirtelen nem ők lesznek a kisebbik rossz. És azt a káoszt, amit a Márki-Zay mögé bújt bolsevik zűrzavar szabadítana ránk, nem élné túl az ország. Úgyhogy programra fel, Fidesz – és nem árt egyszer körbenézni a százhat választókerület egyéni Fideszében sem, hátha lehetne az egy nagy központi petíciót terjesztő erőkkel célzottabban is kommunikálni, a kétbites kommunikáció hívei pedig foglalkozhatnak a kétbitesek körében hódító téma, a baloldal által a legolcsóbb demagógiával kiaknázott globális inflációs válság sikeres kommunikálásával is. (Itt, Sopronban például vagyunk néhány tízezren ingázók, akik szeretettel várjuk, hogy valaki végre képviseljen minket. S szinte minden választókerületben vannak ilyen társadalmi csoportok, akikhez éveken át nem beszélt a Fidesz – meg a balfék ellenzék sem. Pedig ha az ember csak egy kicsit is gondolkodna, lenne mondanivalója.)

Le kell tehát győzni Gyurcsányt, ez a haza érdeke és a jobboldal küldetése – de most, a végső ütközetben, már nem gyurcsányozással. Hanem pozitív kampánnyal, okos tervekkel, és a helyi közösségek szívének meghódításával. Már mindenki tudja, hogy a baloldal hazudik – mostérveljük meg azt is, hogy a jobboldalnak pedig igaza van. Semmi nem használna ennek az országnak jobban, mintha a Fidesz elkezdene kampányolni. Álljon tehát ebben a Márki-Zay-stratégia. Semmi félelem, semmi csüggedés: menni fog!

A teljes cikk itt olvasható