Stop, Gyurcsány, avagy párkapcsolati divatok

Posted by
Kereszty András
>Ezelőtt két évvel egy blogbejegyzésben azt írtam, hogy eljött az ideje annak, hogy Gyurcsány Ferenc bevonuljon a konyhába. Palacsintát süssön, mosogasson, és hagyja tehetséges feleségére a politikázálást. Nos, Klára megmutatta, hogy nemcsak művelt nő, hanem európai klasszisú politikus is.  A férje meg?
Hát most értékelte a miniszterelnök-jelöltek előválasztását.
Nagyszerű dolgot csinált az ellenzék – mondta -, és benne a DK (az ÉN pártom).
Felállt a kihívók nagy csapata, eközben a DK (az ÉN pártom) tovább erősödött. A legnagyobb, legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen, ami kompromisszumok nélkül maradt, ami volt: progresszív baloldali párt. (ÉN miattam).
Arról beszélt, hogy a 43 százalék, amit Klára (Gyurcsányné!) kapott egyáltalán nem rossz eredmény, úgy meg aztán végképp nem, hogy csak tíz év telt el a Demokratikus Koalíció (az Én pártom)  megalapítása óta. Ennek fényében pláne kiemelkedő eredmény, hogy 32 egyéni jelöltet indíthatnak, és a legfontosabb cél, hogy legalább 100 ellenzéki képviselő bejusson a parlamentbe. (Az Én sikerem lesz). „Nézzétek, az előválasztás szabályait közösen csináltuk, a hat ellenzéki párt. Az előválasztás lebonyolításában ez a hat ellenzéki párt vett részt. Valóban nincsen kisbetűs része ennek a megállapodásnak, ahogy Jakab Péter is mondta, szóval el kell fogadni az eredményt”. És egyetlen egyszer sem ejtette ki a száján Márki-Zay miniszterelnök-jelölt nevét a hatperces videó alatt.
Elegendő csupán a konyhába száműzni őt?
Most ott tartunk ugyebár, hogy Mészáros Lőrinc elvette Várkonyi Andreát, Bocskor Gábor exét. Joshi Barat tévészemélyiség pedig mostantól együtt él Mészáros Lőrinc volt feleségével…
Dobrev Klára helyében elgondolkoznék ennek az új korszaknak új párkapcsolati divatán.