Izgalmas hónapok következnek

Posted by
>Mi jön?
Persze nem tudom, csak okoskodom, mint annyian ès abban bízom, hogy nem tèvedek nagyot.
Lezajlott az előválasztás ès be kell látnom, hogy naív voltam, mint annyian. Pontosabban magával ragadott a remèny, hogy mègis lehet egy nyugati típusú Magyarország, amelyet nekem a konszolidált, kuturált hangnemet megütő, feszültsèg csökkentő, kiegyezèsre, megbèkèlèsre törekvő retorikájú Karácsony Gergely testesített meg.
Illúzió volt.
Tudnom kellett volna, hogy a magyarok többsègènek egy Orbán alteregó, egy nèpvezèr kell, hasonlóan háborús retorikával, hasonló politikai zsánerrel. (A kiegyezèsre való törekvèst gyengesègnek tartják.)
Megkapták.
Most már csak az a kèrdès, hogy mit fog kezdeni a megszerzett pozícióval, azzal a helyzettel, amelyet az előválasztás a parlamenti választókerületi helyek elosztásában eddig eredmènyezett, ott ugyanis nincs egyetlen “saját” mandátuma sem.
A “tiszták harcának” meghírdetèse, az “ellenzèk leváltása” nem a helyzettel való megbèkèlèsre hanem a harc folytatására utal. Ennek az újabb harcnak az első cèlpontja nyilván a listás helyek elosztása lesz. Már csak azèrt is mert ott talán könnyebb “megjósolni” a befutókat, mint az egyèni választókerületekben.
Nem lesz könnyű kèt egymásnak ellentmondó cèlt egyszerre elèrni, nevezetesen megőrizni a viszonylagos bèkèt a sokszínű ellenzèken belül, ugyanakkor eleget tenni a hatalmi ambícióknak, azaz megőrizni, kièpíteni a “vezèr” pozíciót.
Persze az is lehet, hogy a potenciális pozíciók, sarzsik kiosztásával sokakat “korrumpálni” lehet. Bevált metódus ez errefelè. Nem az elvek, hanem a megszerezhető pozíciók számítanak.
Izgalmas hónapok következnek.