A Gyurcsány-show – háttér-elemzés, kulisszatitkokkal

Posted by
Kert Attila
Az történt, hogy Gyurcsány elindította az emberét, Karácsonyt az előválasztáson. Mivelhogy Karácsony Gyurcsány embere, ez kézenfekvő, ahogy Fülig Jimmy mondja. (Csak, hát ugye – már – nem aktuális, de erről majd később.)
Karácsony (aki Gyurcsány embere), megfelelő bábnak tűnt. Gyurcsány (akinek az embere) akkor még nem tudta, hogy alkalmatlan. Közben azért Gyurcsány megállapodott a Jobbikkal is, hogy minden tuti legyen.
Csak egy dologgal nem számolt Gyurcsány: a felségével.
Ő megelőzte Karácsonyt (Gyurcsány emberét) a választás első fordulójában. (Ez nem kis részben vélhetően azért történhetett meg, mert, a Fidesz Merkely Bélát indította az ellenzéki előválasztáson, amivel, lássuk be, idei-óráig Fletót is sikerült összezavarniuk.)
Szóval, úgy is mondhatnánk, Gyurcsány asszonya megverte Gyurcsány emberét.
Ezen Gyurcsány nagyon felxúrta magát, és levette Karácsonyt. (Csak akkor derült ki a számára, mert nem olvas elég Origót, hogy Karácsony alkalmatlan.) Ezen a ponton egy pillanatra a fideszes agytröszt is összezavarodott, hiszen addig teljesen világosnak tűnt, hogy Karácsony Gyurcsány embere, ezért neki kell nyernie, és ő is nyeri meg az egész cirkuszt. Ezt még Gulyás Gergely is megmondta, pedig ő igen jólértesült, sőt talán nem túlzás Henry Kissingerhez mérhető stratégiai elemzőnek nevezni; úgy tűnt, néhány percre még ő is elvesztette a fonalat.
Na, és itt jött be a képbe Gyurcsány: és a mestertrükk.
Gyurcsány elővette a talonból az évek óta alvó ügynökként nevelgetett Marky-Zayt. Őt még Fidesz-szavazó korában szervezte be, kiküldte Amerikába is pár évre. (Na, ki lakik még Amerikában? Na, ki?!) Annyira ment a konspiráció, hogy még eddig a percig egy nyomorult közös képet sem sikerült előásni róluk.
Közben persze kapcsoltak a bevándorlásellenes erők és elemzőik. Felismerték, mi is történt valójában: hogy Gyurcsány majdnem, hangsúlyozom, csak MAJDNEM túljárt az eszükön. Ugyanis az előválasztás második fordulójába jutott három jelölt közül kettő – vagyis A JELÖLTEK KÉTHARMADA GYURCSÁNY EMBERE volt!
Úgy is mondhatnánk, hogy az összes jelölt már eredetileg Gyurcsány embere volt, a felesége kivételével.
Innentől már egyszerű dolga volt Gyurcsánynak: végigjárta az országot, és miközben látszólag a saját pártja jelöltjének (a feleségének) kampányolt, meggyőzött sok százezer DK-hívőt, hogy szavazzanak a pártja és a felesége ellen. (Ezt egy egész picit nehezítette, hogy a Fidesz Merkely Béla mellett a második fordulóban elég látványosan Kampányolt Gyurcsány pártjának jelöltje mellett is.)
A látszat érdekében, mivel Gyurcsány is olvasott Rejtőt, pár százezer szavazatot azért a saját pártjának jelöltjére is adatott, de a fő erőket természetesen Márky-Zay mögé állította. Aki, és ennél nyilvánvalóbb nincsen, úgy táncol, ahogy a Feri fütyül.
Így aztán most meg Gyurcsány táncol elégedetten, ahogy ez már a Fidesz felvilágosító videóin is jól látható. Ha elsőre nem is, másodszorra sikerült betolnia emberét, legyőzve feleségét. Minden a terv szerint halad.
Csak így történhetett.
A másik lehetőség az, hogy ez a sok százmilliárdból fenntartott propagandagépezet és a komplett állampárt teljesen hülyének nézi a saját szavazóit.