Harcművészet

Posted by
Marián Béla
>A legrégebbi barátom, számon kérte rajtam, hogy miért bántom a Karácsony Gergelyt. Válaszoltam neki és közben beleszerettem a saját szövegembe. Ezért most jól megosztom:
Íme a higgadt érvem: Azok a furcsa emberek, akik a parkban lassított felvétel szerűen furcsa kéz és lábmozdulatokkal szórakoztatják a hajnali kocogókat nem elmebetegek, hanem egy ősi kínai harcművészeti iskola a tai chi gyakorlói. A tai chi az úgynevezett lágy harcművészetek közé tartozik, mint ahogy az aikido is. Ezek nem a támadásra, sőt nem is az ellentámadásra tanítják a gyakorlókat hanem arra, hogy a támadás energiáját felhasználva, terelve tegyék harcképtelenné a támadót.
Namármost ha egy tai chi vagy egy aikido mester bemegy egy sötét sikátorba, ahol 4 nagydarab kigyúrt izomagyú várja őt baseball ütőket lóbálva, akkor a mester sértetlenül fog kisétálni a sikátorból egy percen belül, az izomagyak pedig a sikátorban maradnak törött kézzel, kificamodott térdel és más 8 napon túl gyógyuló, de azért nem halálos sérülésekkel.Eez tuti, ugyanis a tai chi és az aikido mestereknek a sok gyakorlásnak köszönhetően nagyon nagyon erős a belső tartása, nem csak átvitt, hanem fizikai értelemben is.
A politika egy sötét sikátor, ahol nem széplelkek a versenytársak és az ellenfelek., és egyáltalán nem félnek használni a baseball ütőt. Ha belépsz ide, akkor legyen nagyon erős a belső tartásod. mert a szerethetőség, a lágyság csak akkor fegyver, ha erős kézben van. Gyenge kézben lufi és balekség. Karácsony Gergely ezzel a visszalépéssel, még inkább az előtte szappanopera szerűen zajló visszalépek, ja mégsem huzivoni játékkal, egyértelműen azt hozta a hívei, a potenciális támogatói, a konkurensei és politikai ellenfelei tudomására, hogy puhapöcs balfék lúzer vagyok. Ez bizony a politikai öngyilkosság minősített esete, és még csak nem is seppuku.
Címkép: Tai chi mester