Örökös főügyész, örökös államfő

Posted by
Gábor György
>Rákosinak is volt melegszívű, galamblelkületű, önzetlen és megbízható főügyésze, Alapi Gyula, sok nemes harc, a Mindszenty-per, a Rajk-per és a Péter Gábor-per vezérlő tábornoka, mégsem törekedett bebetonozni őt az idők végezetéig.
Viszont Orbán Viktor maga mondatta le Györgyi Kálmánt, s maga találta meg utódjának Polt Pétert, a megbízható pártkatonát.
Ezek után nem értem, hogy ennyi jótett és szolgálat után hogyan teheti meg Orbán ezzel a derék emberrel, hogy mostantól csak kétharmaddal lehessen leváltani Polt főügyészt? Hogyan lehet ennyire hálátlan a vele és pártjával kizárólag csak jót tevő emberrel? Miért nem jut eszébe, hogy mi lesz akkor, ha valamikor, bármikor valaki kétharmaddal jut hatalomra? Akkor pedig Polt Péter akár repülhet is, s ebbe még belegondolni sem szeretnék.
Orbán Viktortól olyan döntést követel a párt és a dolgozó nép, hogy mostantól kezdve kizárólag Orbán jóváhagyásával válthassák le és nevezhessék ki a főügyészt. Ha az ellenzék nyerne, akkor is. Minden időben, örökkön örökké. Adja ki Orbán végre ezt a rendeletet, bízza azt csak nyugodtan Varga Juditra, majd ő megfogalmazza. És gondolkozzanak el végre azon, hogy hasonló szabályok és rendeletek vonatkozzanak a kormány összes tagjára, s Magyarország valamennyi hatóságának vezetőjére. Továbbá Orbán Viktor hagyja jóvá végre önmaga kormányzóvá, azaz az ország politikai és katonai irányításával megbízott államfővé való kinevezését, amelynek megszűntéről kizárólag ő hivatott dönteni. S tegye meg az egész ország előtt az ígéretét, hogy egy esetleges ellenzéki győzelem esetén, sem futamodik meg a posztjától: marad a helyén, in aeternum, amen