Előválasztás második forduló: mint az óvodában!

Posted by

kommentálom

>Márki-Zay és Dobrev holnap este (csütörtök) már face to face is egymásnak eshetnek, nem csak üzengetésekkel, mint teszik azt már napok óta. Árulózástól elkezdve a zsarolások felemlegetéséig már minden volt, mintha csak a Fidesz ellen harcolnának, kampányolnak. De nem: az ellenzék saját maga ellen harcol!
Úgy zajlik az előválasztás második fordulója, mintha a forgatókönyvet a Fidesz írta volna. A két főszereplő, Dobrev és Márki-Zay gyakorlatilag azóta, hogy Karácsony kiszállt a ringből, folyamatosan keresi a másikon a fogást, hogy tudná a földbe taposni, hiteltelenné tenni nem csak a kiesett pártok szavazói, hanem a saját pártja előtt is. 

Dobrev Márki-Zay szemére vetette, hogy a szavazókat hazaárulónak nevezte, persze ezt a vásárhelyi polgármester cáfolta, mondván nem úgy, és nem az, és nem azokra vonatkozólag hangzott el. De persze a polgi sincs töltényszűkében, ő meg azzal hozakodott elő, hogy a DK több polgármestert is megzsarolt, ha nem támogatják Gyurcsánynét, akkor irgum burgum, meg lesznek buktatva. És persze Márki-Zay neveket is mondhatna, ha az érintettek beleegyeznének a nevük nyilvánosságra hozatalához. De ők perszehogy nem. És persze előkerült Gyurcsány is, mint az ellenzéki összefogás egyik 2020-as kerékkötője.

Lényeg a lényeg: az én olvasatomban, ha több szervezet összefog egy cél érdekében, akkor az összefogáson belül nem kell egymás torkának esni. Hiszen hol van már akkor az összefogás. És ha mégis vannak belharcok – a legszebb és legjobb családban is előfordulnak – akkor azt nem kell úton útfélen kinyilatkoztatni.
Mert mit mutat nekem, egyszerű halandó blogger szavazónak a mostani állapot? Nos semmi esetre sem azt, hogy ez a csapat most nekem akar jót. Nem azt mutatja, hogy a lényeg az, hogy egy jobb, szebb jövőt valósítsanak meg a zemberek számára, hanem presztizskérdést csinálnak abból, hogy ki is legyen a kormányfő. Úgy, hogy lassan már a programokkal kapcsolatban hallunk a legkevesebbet, sokkal többet arról, hogy bezzeg a másik. Komolyan mondom, mint az óvodában. Csak itt nincs békéltető óvónéni…

Hír (HVG): A Greenpeace Magyarország és a HVG beszélgetésre hívta az ellenzéki előválasztás két miniszterelnök-jelöltjét, vagyis Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert, hogy kiderüljön: ők mit tennének a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, a természeti értékeink védelméért. A 2022-es választás ugyanis klímaválasztás is lesz az aktivisták szerint: a tudósok úgy tartják, hogy 2030-ig maradt időnk cselekedni, ha túl akarjuk élni a 21 századot; a 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, a felelősség így hatalmas.

A témában zajló beszélgetés időpontja: 2021. október 14., csütörtök, 19 óra. Résztvevői Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje. Az esemény moderátora Gergely Márton, a HVG felelős szerkesztője lesz, az egészet pedig élőben közvetítik a HVG és a Greenpeace Magyarország közösségi oldalán.