Orosz Anna az ügyvezető elnök

Posted by
Szilva Attila
Momentum mozgalom
>Fekete-Győr András lemondott a Momentum elnöki tisztségéről, miután nem kapott többséget a küldöttgyűlésben a bizalmi szavazáson. A bizalmi szavazást ő maga kezdeményezte, miután miniszterelnök-jelöltként jóval az eljárások alatt teljesített az előválasztás első fordulójában.
Az új elnök megválasztásáig automatikusan Orosz Anna az ügyvezető elnök. Az elnökség másik hat tagja is a helyén marad.
Köszönet Andrásnak azért a hatalmas munkáért, amit a közösségünkért, a generációnkért és a hazánkért tett. Megköszönni mindezt egy ilyen posztban nyilván persze lehetetlen, a történelem könyvekben ő már mindenképp ott lesz.
Fekete-Győr András nyilatkozata
>A mai napon a Momentum Mozgalom Küldöttgyűlése a miniszterelnök-jelölti eredményem tükrében nem szavazott bizalmat nekem. Ezért a pártelnöki tisztségről lemondtam. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Momentum alapítójaként és egyik vezető politikusaként ne venném ki a részemet abból a munkából, ami előttünk áll: kormányváltás, rendszerváltás, korszakváltás.
27 éves koromban lettem a Momentum pártelnöke, most 32 éves vagyok. Öt és fél éve vezetem többedmagammal a közösségünket, mozgalmunkat, pártunkat. Közösen felépítettünk a semmiből, generációs alapokon egy országos mozgalmat, egy centrista középpártot. Egy olyan pártot, ami hisz a közösségek szolidaritásában, az egyének teljesítményében, és a társadalmi békében. Aminek 21. századi programja van Magyarország számára. Ott vagyunk Baján, Cserszegtomajon, Terézvárosban, Brüsszelben. Jövő áprilistól pedig ott leszünk a magyar Országgyűlésben, és reményeim szerint ott leszünk a magyar kormányban is.
Nagyon hálás vagyok minden egyes találkozásért, kézfogásért, beszélgetésért, visszajelzésért, amit a Momentum elnökeként a közösségem képviseletében kaptam. Elképzelni nem tudjátok, mennyit tanultam ez alatt az öt és fél év alatt: a 21. századi korszellemről, a magyarok kiaknázatlan lehetőségeiről, Európa dilemmáiról, ellenzéki összefogásról, a magyar közéletről, és persze saját magamról. Mindent meg fogok tenni, hogy ezt a szerény, de napról-napra gyűjtögetett tudásomat és tapasztalatomat Magyarország javára fordíthassam.
Biztos vagyok benne, hogy a Momentum következő elnöke és vezetése még erősebbé, még sikeresebbé fogja tenni a Momentumot és az új politikai generációt. Én pedig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a következő elnök, a Momentum, és az összefogás sikeréért.
Itt leszek veletek, köztetek, értetek