Hazaárulózás bocsánatkéréssel

Posted by
  1. felvonás
    „Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk” – mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt az ATV Híradójának azokról az ellenzéki politikusokról, akik az előválasztás első fordulójában még Karácsony Gergelyt támogatták, de miután Karácsony visszalépett Márki-Zay javára, nem a hódmezővásárhelyi polgármester, hanem a DK-s jelölt, Dobrev Klára mellett álltak ki. Az utóbbi napokban így tett például a párbeszédes Barabás Richárd és Erőss Gábor, valamint MSZP-s politikusok is, legutóbb Teleki László, az MSZP nemzetiségi tagozatának elnöke. Márki-Zay lényegében hazaárulásnak nevezte a Dobrevre átszavazó Karácsony-támogatók tettét, azt mondta:
    „Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.”
    Márki-Zay azt mondta, két olyan politikusról tud, akit zsarolni próbált a DK, hogy álljanak ki Dobrev mellett, és sok ilyen politikus panaszkodott is neki. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte.”

2. felvonás

Dobrev Klára: Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már engem.Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott.Ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon.Tudom, hogy mi a dolgom. Össze fogom tartani az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben. Mert enélkül nincs kormányváltás.

3. felvonás
Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt Szombathely főterén tartott beszédben elnézést kért azért, mert lényegében hazaárulóknak nevezte azokat a párbeszédes és MSZP-s politikusokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a másodikban viszont Dobrev Klárát, még annak ellenére is, hogy Karácsony visszalépésekor Márki-Zay támogatására kérte a szimpatizánsait.A hódmezővásárhelyi polgármester szerint rosszul fogalmazott, fáradt volt, sajnálja a történteket.Szombathelyi kampányrendezvényén újra arról beszélt, hogy neki több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Dobrev Klárának, és a baloldaliaknak sem kell aggódnia, hogy ő, egy jobboldali ember lehet a miniszterelnök, mert Magyarországnak összetartásra és szeretetre van szüksége.„Még Dobrev Klárának is rám kell szavaznia, ha azt szeretné, hogy neki jövőre kormányzati pozíciója legyen” – mondta.