Igazi amerikai jelenség

Posted by
George Lazar
>A 49 éves Márki-Zay Péter és felesége Felícia a magyar politikai élet meglepő és szerintem félreértett jelenségei. Orbán érdekes ellenfélre talált, több fronton is nehéz lesz fogást találnia Márki-Zay-on.
Amerikai szemmel nézve Márky-Zay politikai pályája, sikerei nagyon is érthetőek. Igazi „amerikai jelenség” ő, újfajta személyiség a magyar politikai színtéren, egyfajta Thorton Wilder-i figura.
Márki-Zay 2004-ben 32 éves korában feleségével, Felíciával Kanadába költözött” öt gyerekükkel!
Hatodik gyerekük Lóránt Kanadában egy bába segítségével született, tehát kanadai állampolgár is.
Két évvel később az Egyesült Államokba költöztek ahol Felicia egy jó nevű bábaképzőben szerzett diplomát és tanított is ott. A Midwives College of Utah oktatói között szerepelt még 2015-ben is.
Pál nevű hetedik gyerekük az USA-ban született, amerikai állampolgár is.
Nincsen nyoma annak hogy Márki-Zay és neje kanadai vagy amerikai állampolgárságot szereztek, úgy tűnik hogy legálisan, valószínűleg F vagy J vízummal tartózkodtak az országban. 2009-ben visszatértek Magyarországra.
A házaspár katolikus ugyan, de Midwives College of Utah a Mormon Egyház befolyása alatt van. Márki-Zay mélyen katolikus retorikája az über-katolikus Joe Biden-re emlékeztet és nem lepne meg ha az rezonálna a magyar választókkal. Orbán-Semjén lejárató taktikái az ő esetében nehezen fognak működni, erősen visszaüthetnek.
Címkép: A Márky-Zay házaspár