Márki-Zay Péter és az őket nem támogatók

Posted by

politikazabáló

>Napokig tartó huzavona után eldőlt, hogy Karácsony lép vissza Márki-Zay javára, és ezután az is kiderült, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik sem áll be Márki-Zay Péter mögé, csak a Momentum. Karácsony pártjáról nincs információ, a Párbeszéd mint párt nem nyilatkozott, de Karácsony pártja nehezen nyilatkozhatna a visszalépett jelölt ellenében. Ha ezek a pártok nem állnak be Márki-Zay mögé, akkor passzivitásukkal bizony Dobrevet támogatják.

Az az MSZP és az az LMP, amelyik ha önállóan indulna, az 5%-ot sem érné el a parlamenti választásokon. Az a Jobbik, amelyik a legtöbb helyen az előválasztás előtt megegyezett a DK-val. Szintén mai hír, hogy lemondott Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely kampányfőnöke. Nyilván nem értett egyett a visszalépéssel. További mai hír, hogy Molnár Gyula végleg elvesztette az előválasztást a momentumos Tóth Endre ellenében. Az a Molnár Gyula, aki MSZP-tagként, mégis DK-s jelöltként indult – lett is belőle feszültség.

Márki-Zay szempontjából talán nem is baj, ha kihullanak a régi arcok, a régi politikusok, hiszen valódi változást csak nélkülük lehet elérni. Ahogy Zuglóban is csak a javukra váilk, hogy Tóth Csaba visszalépett. A lassan de biztosan veszekedőssé váló előválasztási műsornak lehet, hogy hosszútávon mégiscsak van olyan hozadéka, ami a Fidesz ellenzékét valamennyire megtisztítja a múlt embereitől.

Karácsony Gergelynek sokkal több vesztenivalója volt, mint Márki-Zay Péternek, a Fidesz is őt gyalázta a legerősebben, az ellenkampányt is Karácsonyra építették fel, sikerült összegyurcsányozni, de a sokakat meglepő visszalépésével éppen azt mutatta meg, hogy neki nem minden a hatalom, hogy tud olyan komoly döntést hozni, ami egy felelős politikusra vall.

politikazabalo.blog.hu