Bölcsek kerestetnek

Posted by

Böhm András
>Ismerem a fogadkozásokat. Viszont elhűlve olvasom azt a gyűlölködést, ami a versenyzők szurkolói között folyik. Ha ezt nem fékezik meg nagyon gyorsan, akik erre képesek, akkor az összefogásból összeomlás lesz! Mindez amiatt a nagyjából teljesen közömbös háború miatt, hogy ki vezesse a közös listát. Mintha egyből miniszterelnököt választanánk. Ahhoz még az aprócska kis dolog hiányzik, hogy le kell győzni a Fideszt tavasszal.
De ilyen előzmények után?
Amikor a listavezető személye miatt politikai szövetségeseket gyaláznak, szövetséges pártok vezetőit sértik vérig, választókat közösítenének ki? És komolyan gondolja bárki, hogy ezeket majd szépen elfelejti mindenki, MZP támogatói tiszta szívvel szavaznak majd az egyéni baloldali jelöltekre? Vagy a Dobrev közönség megszavazza a listát, amit esetleg MZP vezet majd?
Ha ez a választási hét nem úgy zajlik majd, hogy az illetékesek minden oldalon rendet raknak, akkor kár lenne energiákat, infrastruktúrát áldozni a tavaszi választásokra. Viszont kipróbáltuk utolsó fegyverként az un. összefogást. Lesz belőle ellenzéki politikai átrendeződés, és újabb 4 év várakozás. Szóval bölcs politikai vezetők kerestetnek, vannak még ilyenek?