Orbánt hallgatni pénteken

Posted by
Zelky János
>Orbán Viktor a rádiójában ma reggel – miután odasercintett egyet a Svéd Királyi Tudományos Akadémiának, amiért nem adtak Karikó Katalinnak Nobel-díjat („nem tudni, mi van azoknak a fejében, akik a díjról döntenek”) – kifejtette, hogy Magyarország miért nem kapta még meg az uniós helyreállítási pénzeket:
„Miért nem adják nekünk oda? Hát emiatt az LMBTQ-lobbi miatt. Az Európai Unió azt mondja, hogy akkor adja oda Magyarországnak a pénzt, ha beengedjük az iskolába az LMBTQ, ez a nem hagyományos… nem tudom, hogy kell…, nem akarok senkit megbántani, tehát akik nem úgy élnek, mint mi, ahol nem lány szeret fiút és fiú lányt, hanem összevissza. Tehát ennek a világnak a szószólóit ha nem engedjük be az iskolába, a gyerekeink közé, akkor nem fogják ideadni a pénzt.”
Mi az, hogy “összevissza”? És ki az a „mi”, akik nem úgy élnek? A magyar emberek? A Fidesz-politikusok? Vagy kik? És mi az, hogy az „LMBTQ-lobbi” mondja meg az EU-nak, ki kaphat a közös pénzből, ki nem? Hogy történhet meg, hogy egy ország miniszterelnöke a „közrádióból” hétről hétre belerondíthat az éterbe?
Szóval, szinte mindegy is, mit szerencsétlenkednek itt az ellenzéki előválasztás frontharcosai, szinte mindegy, melyikük lesz a befutó, ezt a velejéig romlott hazudozót el kell végre tüntetni a süllyesztőbe. Örökre.