Gergő, vigyázz Budapestre!

Posted by

Kökény Mihály

Őszinte leszek: csalódott vagyok Karácsony Gergely visszalépése miatt. Egykori politikusként értem (érteni vélem) indokait, a szavazatmaximálásra való törekvést. Kérdés, hogy helyes következtetésre jutott-e a közvéleménykutatásokból. Egyáltalán, lehet hitelt adni ezeknek a méréseknek Magyarországon?
Nem zárom ki, Gergőt taszította a lelkes, változáspárti hangulatú előválasztás után az elmúlt napok üzengetésének hangneme, stílusa, a FIDESZ világ politikai kultúrájának betörése egyes ellenzéki megnyilvánulásokba. Bevallom, hogy tőlem is idegen a gyülölködés, de a politikusok iránti szinte vallásos rajongás is.
Márky-Zaynál elbizonytalanít, hogy elképzelései nem konzisztensek, nem érzékelem a csapatot mellette. Hiába okos és felkészült Dobrev Klára, mögötte felsejlik egy elutasított múlt árnya.
S persze lehetnek ma még nem megismerhető háttéralkuk is.
Már nem először maradtam politikai árva, hiszen a zöld szociáldemokrata gondolat most gazdátlan lett. Nincs kire szavaznom az előválasztáson.
Tartok attól, hogy Orbán 5. ciklusa felé haladunk, mert meggyőződésem szerint Gergőnek lehetett volna reális esélye legyőznie a regnáló korrupt hatalmat.
Köszönöm Gergő az eddigeket. Vigyázz Budapestre!