Karácsony Gergely visszalépett Márky-Zay Péter javára

Posted by

(Hírszerk)

Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára. Karácsony jó szívvel hozta meg ezt a döntést, mert tudja, hogy Márki-Zay Péter becsületes és a hazáját szolgálja. Arra kéri az embereket, akik bíztak benne, hogy támogassák Márki-Zay Pétert, mert ő tudja egyesíteni az ellenzéket, és azokat, akik változást akarnak. Márki-Zay azt mondta, a jobb- és baloldali érdekeket képviselve szövetségben lépnek tovább Karácsonnyal, ő pedig belép a 99 mozgalomba. Márki-Zay szerint Karácsony most bebizonyította, hogy neki valóban a kormányváltás a fontos. Márki-Zay úgy véli, Orbán érdekét az szolgálná, ha Dobrev Klára nyerné az előválasztást.
Karácsony Gergely közölte, hogy ő a szociáldemokrata és a zöld érdekeket képviseli, de meggyőződése, hogy Márky-Zay – amellett, hogy keresztény, jobbközép politikus – ugyancsak alkalmas ezek érvényesítésére Orbán diktatúrájával szemben. Könnyű volt ez a döntés számára, mert becsületes, tisztességes embernek tartja Márki-Zay Pétert, aki Hódmezővásárhelyen már győzött a Fidesz ellen, és azt is tudják, hogy hogyan kell szolgálni, hogyan kell olyan politikát folytatni, ami lehetővé teszi, hogy újraegyesítsék az országot. Ez a döntés nem róla és nem Márki-Zay Péterről szól, nem a hatalomról szól, hanem Magyarország újraegyesítéséről szól. Ehhez először újra kell egyesíteni a változást akaró embereket.

Márki-Zay Péter szerint a főpolgármester államférfiként az egyetlen helyes döntést hozta meg, a jobb- és baloldali érdekeket képviselve, együtt mennek tovább, nem visszalépnek, előrefelé mennek a hódmezővásárhelyi polgármester miniszterelnök-jelöltségével. Karácsony Gergely bebizonyította, hogy a hazáért cselekszik, Márki-Zay Péter ezért tiszteletét jelezve bejelentette, hogy belép a főpolgármester 99 Mozgalmába. Kijelentette ugyanakkor, hogy szerinte Orbán Viktor egyetlen reménye, hogy Dobrev Klára nyeri meg az előválasztást és ő lesz a közös miniszterelnök-jelölt. Márki-Zay Péter szerint a DK miniszterelnök-jelöltje hihetetlen teljesítményű és szorgalmas politikus, azért pedig megtapsoltatta a jelenlévőket, mert bebizonyította, hogy nők is eredményesek tudnak lenni a politikában. De Orbán milliárdos kampányt épített fel a gyurcsányozásra. Ha ő lesz az ellenzék jelöltje – egy négy gyermekes, jobbközép politikus, aki már akkor templomba járt, amikor a miniszterelnök KISZ-titkár volt, – akkor ezt a kampányt a Fidesz kihajíthatja a szemétbe. Amit vállal – mondta  –  „öngyilkos misszió”, mert hihetetlen támadásoknak lesz kitéve.