Mit képes tenni a Fidesz egy emberrel

Posted by

Kereszty András
>Volt egyszer egy T. Ádám. Helyes fiú, egész jól teniszezett. Egy társaságban jártunk annak idején Washingtonban. Laza volt, politikailag nem különösebben elkötelezett. Valamilyen PR-cégnél dolgozott. Nem volt különösebben nagy menő. Aztán hazajött. Úgy gondoltuk, hogy felhasználva  szakértelmünket (PR, nemzetközi politika, média) csinálunk egy céget, amely magyar vállalatoknak segít az Európában lévő kapcsolatok fejlesztésében. Volt ennek a vállalkozásnak egy magasrangú magyar EU-politikusa is. Aki – a reményekkel ellentérően – nagy óvatossággal nem tett semmit. A magyar cégek nem akartak az EU tagállamaiban fejlődni, nem kerestek kapcsolatokat, inkább azt várták, hogy az EU cégei majd ide jönnek. Így aztán a cég, kapcsolatainkkal együtt megszünt.
Nos, ez az Ádám, most képes leírni: “Nincs új a nap alatt, a szivárványos nyugati propagandaerők megsebzett gépezete tovább zakatol, biflázván az agyoncsépelt szólamot (amit már senki nem hisz), hogy a Nyugat legnagyszerűbb exportterméke a földgolyón a liberális demokrácia, amit mindenki torkán le kell gyűrni. ”
Ez az Ádám, akit megismertem, soha az életben  nem foglalkozott volna a nyugati propagandaerőkkel. Egyszerűen azért, mert amerikai PR szakemberként ő is ennek az erőnek apró részecskéje volt. A liberális demokráciával sem volt semmi baja, míg hazatérve Orbán Magyarországára, hirtelen úgy nem érezte, hogy a köpcös diktátornak inkább van igaza, mint az ő korábbi amerikai észjárásának. Így aztán az én Ádám barátom (?), ismerősöm, teniszpartnerem beleragadt a NER-be. Persze, kiváncsi vagyok, vajon nézetei megmaradnak-e majd akkor is, ha – adj Isten – elbukik a Főnök.