Nem bírunk megosztani írásokat, és nem kapni semmit – a Facebook úgy viselkedik, mint a kormány

Posted by

Délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook és legalább további három olyan alkalmazás sem működik, amelyik a társaság tulajdonában van. A Facebook látogatói egyszerűen csak egy hibaüzenetet látnak a böngészőben, amely szerint nem lehet csatlakoztatni. A WhatsApp és az Instagram alkalmazások továbbra is megnyithatók ugyan, de nem mutatják az új tartalmakat, beleértve a hiba során küldött vagy kapott üzeneteket. A Facebook a Twitteren adott ki rövid közleményt. Ebben azt írják:

Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásainkhoz és termékeinkhez. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

A vállalat a hiba okairól egyelőre nem közölt részleteket. A Facebookon általában viszonylag ritkán fordul elő, hogy leáll valamelyik szolgáltatás, de hatásuk általában óriási, nem utolsósorban azért, mert a világ három legnagyobb alkalmazásáról van szó. A közleményt pedig miszerint  “egyesek nehezen férnek hozzá az alkalmazásainkhoz”, mintha a NER agytrösztje fogalmazta volna.