A Fidesz is tele van Gyurcsány embereivel

Posted by

Az elmúlt egy-két nap során – pártállástól függetlenül – feltűnően sokan járatták csúcsra magukat a fenti tekintetben: remek szövegek születtek, hogy ki legyen és ki ne legyen Magyarország pártfőtitkára, királya, hercege és grófja (mintha most dőlne el minden, pedig egy frászt, de hagyjuk is…), s még komoly tekintetű és súlyos léptű ellenzéki politikusok között is akadtak, akik önfeledten máris kiosztották egymás között a villanyvonatot, a lendkerekes autókat, a babaszobákat és a plüss vízilovakat.
Hiába minden szó, minden beszéd, minden leírt mondat, önálló életre kelt a marhaság, hogy aztán Niagaraként öntse el nyakunkat-testünket a rettentő zuhatag. A szó abszolút veszélytelen fegyver, rozsdás limlom, semmi több, csak légmozgás, a valaha kommunikációs célokra szolgáló hangképzés rettentő metamorfózisa puszta be- és kilélegzéssé.
Ámde a hülyeségkvóciens felülmúlhatatlan és legyűrhetetlen mértékét – kitörő lelkesedésünkre – a létező világok legobjektívebb zsűrije előtt is a Fidesz-KDNP kommunikációs csapatának sikerült abszolválnia.
Nézem a plakátot, s homlokomra csapok: hát persze, Hajnal Miklós is lebukott végre! Tudtam, sejtettem: naná, hogy ő is Gyurcsány embere! Mi más is lenne az ilyen?
Akad azonban egy kis probléma: kár volt ezt elhamarkodnia a Fidesznek, s ilyen villámgyorsan kideríteni, hogy itt mindenki Gyurcsány embere. Kár volt, mert ezt eddig is tudtuk, csakhogy a rapid felderítésnek köszönhetően pillanatok alatt elfogytak az ellenzékiek, úgyhogy most kényszerűségből következik a Fidesz. Mert az is tele van Gyurcsány embereivel.
Én Lázár helyében már nyugtalanul aludnék. Rogán helyében is. Gulyásról nem is beszélve. Szijjártó helyében pedig már lakást néznék valahol Bakuban. És ez cseppet sem vicc! Gondoljunk csak bele: elvégre Simicska is ott volt a Fideszben, aztán mi lett belőle? Egy bukott alak, aki örülhet, hogy ennyivel megúszta, hiszen ő is Gyurcsány embere volt.
Szóval kezdenek lassan kiesni a csontvázak a Fidesz beépített gardróbszekrényéből. Ütött a belső leszámolás órája! Nyugi, azok a fideszesek, akik idejében visszautasították Gyurcsány ajánlatát, mert kevesellték a pénzt, elvégre többhöz vannak azok szokva, most békésen pihenhetnek, őket nem fenyegeti senki az ég adta világon. Rájuk vigyáz a párt.
Na de a többiek! Mit mondjak, nem lennék egyik helyében sem. A történelem sok belső leszámolásról tud, permanens tisztogatásokról, hát most eljött ennek az ideje a Fidesz környékén is. Kemény lesz, semmi bratyizás, de a hosszú kések éjszakájánál bízisten nem lesz durvább. Viszont puhább és megengedőbb sem, elvégre ezek mind a Gyurcsány emberei.
Nem akarok ötletet adni, tudják ezek a dolgukat, betéve ismerik a magyar és a nemzetközi munkásmozgalom történetét, szóval bízzuk csak rájuk nyugodtan az egészet, mégis fölvetem: nem kellene annak utánanézni, Pegazussal vagy hagyományos eszközökkel, tök mindegy, hogy hátha még maga Gyurcsány is Gyurcsány embere?
Mert ha ez kiderül, na akkor lesz itt hatalmas a gebasz!

Új Hét

Címkép: Halász Géza: Csupa fül

%d bloggers like this: