Hogy állnak majd Dobrev mögött?

Posted by
Láng Balázs
>Egyetlen út maradt a Dobrev-ellenes szövetség (még leírni is fájdalmas) számára: Karácsony holnap bejelenti, hogy visszalép MZP javára. Minden más esetben biztosra vehető Dobrev jelöltsége – hozzáteszem gyorsan, hogy ezzel a szcenárióval nekem nincs bajom.
> Akik MZP-re szavaztak nem krumplik, nem konvertálható szavazatok. MZP azért tudott jelentősen belemarni Karácsony táborába, mert sokan egyszerűen nem Karácsonyra szerettek volna szavazni. Ők szinte biztosan azt a jelöltet fogják támogatni a második fordulóban, akiből kinézik, hogy erős kézzel fogja visszaállítani a demokratikus viszonyokat.
> Ami az elmúlt egy napban történt, az semmi más, mint Dobrev Klára esélyeinek növelése MZP és KG részéről. Meggyőződésem, hogy így Dobrev akkor is nyerni fog a második fordulóban, ha csak egyetlen ellenfele marad.
> A kérdés már csak az, hogy milyen arckifejezéssel áll majd Dobrev mögé a “vesztes”, aki a kampányban százszor mondta el, hogy Dobrevvel nem lehet legyőzni Orbánt. És mindez hogyan befolyásolja a szavazókat? Mert ezekre a szempontokra sajnos senki nem gondolt a nagy összefogásban.