Egy furcsa páros

Posted by
Ara Kovács Attila
>… ez a Márki-Zay és Karácsony, ha nem buzogna bennük a szándék erre a balsorsú szerepre, még igen szórakoztató is lenne, amit bemutatnak.
MZP – egy pártot, a Jobbikot vizionálja maga mögé, miközben annak esze ágában sincs mögé álllni, viszont nagy hirtelen ott terem mögötte a NER-ben már igen jól fészket vert liberális értelmiség színe-java, akikből viszont ő nem kér. Már hetekkel korábban hallottam, hogy azt ecsetelte valakinek, mennyire kellemetlen neki „az SZDSZ-es Kőszeg Ferenc tolakodása”, aki elijeszti mellőle a jobboldalt.
Karácsony – őt egy párt találta ki, mégpedig a szocialisták, mely pártot egyébként mélyen megveti, s nincs olyan alkalom, hogy hangot ne adna annak: ő párbeszédes zöld, nem pedig szocialista vörös. Számos sikeres fővárosi követője is hasonlóképpen gondolkodik, akik nem győzik hangoztatni: semmi közük az MSZP-hez, mert ők meg civilek.
A Jobbiknak púp a hátán MZP, Karácsonynak púp a hátán az MSZP. Az egyikből az MSZP csinált valakit, de neki legfőbb gondja átkozni teremtőjét; a másik magának akar csinálni egy pártot, ami viszont nem akarja őt…
O, quel amusant, n’est pas?
(Egy megjegyzés: C’est amusant. “Quel amusant” nyelvtanilag helytelen, nem létezik, “combien c’est amusant” lehetne a “mily szórakoztató” megfelelője.)