Dobrev Klára: Így kell politikát, versenyt és vitát csinálni

Posted by

A DK az ellenzéki előválasztást megnyerte – jelentették be Dobrev Klára csütörtök esti sajtótájékoztatóján. A DK a legszervezettebb, készen áll a 2022-es választásra és az azt követő kormányzásra. Molnár Csaba, a kampány vezetője és a párt alelnöke is elmondta, hogya részvétel az előválasztáson hatalmas volt, minden előzetes várakozást felülmúlt.

A győztesek öröme jogos. A korábbi elemzések azt mondták, hogy az alacsony részvétel a pártnak nem kedvez. Most 634 ezer ember voksolt, és a DK kiemelkedően szerepelt. A párt nyert eddig a legtöbb egyéni választókörzetben az előválasztáson, Budapesten, nagyvárosokban, vidéki városokban is sok helyen.

Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt még jobb eredményt ért el, mint az egyéni jelöltek. Budapesten Karácsony Gergely nyert, Hódmezővásárhelyen pedig Márki-Zay Péter nyert. Eddig 95-ből 76 körzetben nyert Dobrev Klára, azaz minden megyében ő nyert.

A 2022-es országgyűlési választás az egyéni körzetekben fog eldőlni – mondta Molnár. Az tudja legyőzni Orbán Viktort, aki képes Budapesten kívül is nyerni. Le lehet győzni Orbán Viktor rendszerét, és megtaláltuk az erre legalkalmasabb személyt – zárta a beszédét.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is felszólalt. “Nem kétséges, hogy Klára ebben a kampányban csodálatos volt” – mondta. Sok aktivista és a párt tagjai közös sikere a mostani siker. Mi a titka ennek a tíz évnek, ami ide vezetett? – tette fel a kérdést. Ez a párt mindig tudta, hogy mi az, ami hazafias és közben európai. Nagy meggyőződéssel áll ki a tagjaiért, vezetőiért.

Dobrev Klára megköszönte az elmúlt időszakot, megtiszteltetés volt – mondta. Rengeteg energiát kapott, ami sokáig elkíséri – kezdte a beszédét. Megköszönte az összes részt vevőnek, aki segített a lebonyolításban vagy elment szavazni is. Azért is nagy sikernek tartja az elért eredményt, mert nincs sok pénzük a kampányukra, nincs saját tévéjük, sajtójuk, de van sok ember, aki hisz a változtatásban. Megköszönte az összes jelöltnek, aki vállalta a megmérettetést, tisztelet és hála mindenkinek, és számítanak rájuk a későbbiekben is, azokra is, akik most alulmaradtak.

A miniszterelnök-jelölt külön gratulált azoknak az ellenzéki politikusnőknek, akik szembeszállnak majd a Fidesszel. Még kevesen vannak, azon dolgozik majd, hogy ez a jövőben több legyen. Most bátorság és példamutatás volt a részükről, hogy elindultak és többen nyertek is.

Külön köszöntötte a többi miniszterelnök-jelöltet, mert megmutatták, milyen módon is lehet politikát, versenyt és vitát csinálni. Számítunk a most tovább nem jutottakra is, mert szükség lesz rájuk.

Beszélt a második fordulóról is, folytatják az országjárást, mert itt így lehet majd győzni. És folytatják ezt a jövő évi választás előtt is.

Nagyon sok erőt kaptam – mondta.A változás elkezdődött, most kezdődött el, és ez folytatódik, nem állunk meg, amíg áprilisban nem mondhatjuk el, hogy egy európai, demokratikus országban élünk. Ez a cél – zárta a beszédét a DK miniszterelnök-jelöltje.

A második forduló hét napos lesz, de még nem tudni, mikor kezdődik – mondta el Molnár Csaba egy újságírói kérdésre. A kampányukat csak a párt saját pénzéből fizették, ezt költik a továbbiakban is.

Nemcsak Orbánt, hanem a rendszerét is le akarjuk váltani – hangsúlyozta Dobrev Klára, arra válaszolva, hogy mit szól Márki-Zay és Karácsony esetleges visszalépéséről. Ő megy a maga útján, végzi a feladatát – mondta. Mindenkinek helye lesz a következő kormányban, erre szövetkeztek – közölte.

Új Hét/ szeretlek magyarorszag

Címkép: Molnár Csabával