Az eltünt Fourcardinal nyomában

Posted by
Juszt László
>Az első perctől kezdve mindenki tudta, hogy a 16.000 lélegezető gép beszerzése mocskos üzlet. Még 1.600-ra sem volt szükség. Az erre elköltött 300 milliárdról sejtettük, hogy magánzsebekbe kerül. Most ez ki is derült!
A Fourcardinal Tanácsadó Kft-nél a megbízásnak köszönhetően 15,4 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntöttek a tulajdonosok. A kifizetett osztalék döntő része, 13,8 milliárd forint egyetlen magánszemélyhez került. A 2014-ben alapított Fourcardinal első ügyvezetője Szegi Ildikó volt, az ő lánya Nagy Beatrix. Szegi Ildikót Rahói Zsuzsanna “egyik bejáratott civil kapcsolataként” említik. Rahóiról pedig tudvalevő, hogy Orbán Viktor főtanácsadója. A céget most felszámolják, ami azt jelenti, hogy soha többé nem láthatjuk a pénzünket.
Kilenc másik cég hasonló nyereségeket könyvelhetett el, amelyekből már ki is vitték a pénzt. Most nyilván következik azoknak is a felszámolása, esetleg a régi fideszes gyakorlatot követve egy “új Kaya Ibrahim, vagy Josip Tot” megjelenésével az eltüntetésük. Mi meg futhatunk a pénzünk után