Az El Pais a Fradi-meccsről – így látják ők

Posted by

A Lígában remeklő Betis most Európában is nagyszerűen teljesít. Ez egy olyan csapat, amely nagyon jól futballozik, és igazi nemzetközi sztárt talált Fekir személyében. A Ferencváros elleni győzeleme nyomán hat ponttal áll csoportjában, holtversenyben a Celticet legyőző Leverkusennel (0-4). Tisztességes győzelem volt ez. A mezőnyben Fekir irányított a pályán, Manuel Pellegrini pedig az együttest vezényelte. Ez a mostani Betis egy olajozottan működő gép, ahol nincsenek másodrangú játékosok, és mindenki jól érti a szerepét. Magyarországon a klasszis Ferencváros pályáján Fekir remek gólt szerzett, aztán csipetnyi szerencsével 1-2 lett, majd pedig Tello gyorsaságával és tehetségével teli góllal kerekítette ki az eredményt.

Betis jó játékkal olyan tekintélyes és nagy történelmi múlttal rendelkező csapatot győzött le, mint a Ferencváros. Pellegrini hű maradt rotációs politikájához, kilenc játékost cserélt, beleértve a kapust, Ruiz Silva-t is, abból a kezdő csapatból, amelyik legyőzte a Getafe-t a LaLigában. És ebben rejlik a Betis sikerének nagyrésze. Akárki fut ki a pályára, mindenki megfelel. Ennek a gárdának Fekir a főszereplője. A világbajnok Franciaország válogatottjában játszik, s ezt kivételes módon teszi. Mióta pedig a Betishez érkezett, a legjobb futballját mutatja. Pellegriniék egy nagyszerűen felkészített jó fizikumú rivális ellen győztek,  amelynek olyan értékes játékosai vannak, mint, például Uzuni vagy a Mmaee testvérek.
A 17. percben Rodri technikás gólt lőtt. Lehetett volna 2:0 is, de Dibusz szépen védett.  A Betis irányította a játékot addig, amíg Pazella nem hibázott. Uzuni lelopta az argentin lábáról a labdát, és fantasztikus lövéssel a hálóba bombázott.
A második félidőben a Betis némi bajba került. Ekkor Tello, Willian José és Guido pályára lépése nyomán a Betis visszaszerezte az irányítást. Aztán jött a szerencse, amire mindig szükség van. Wingo egy szögletet saját kapujába fejelt. A végén perig Tello a hosszabbításban megszilárdította a vitathatatlan andalúziai győzelmet. (1:3)

Képaláírás: Joaquín controla el balón ante Ryan Mmaee, del Ferencvaros.TAMAS KOVACS AP