Első kommentárok: Dobrev Klára főnyeremény a Fidesznek

Posted by
Ezek az arcok nekem egyenként sem, együtt meg pláne nem jelentik, hogy többet tudnának annál, mint hogy Orbán Viktor menjen a picsába. Persze menjen, de Orbán menése önmagában az ún. közjó, vagyis a jó élet – a szabadság, a méltányosság, a prosperitás és a béke – szempontjából még mindig a nagy nulla.
És ezek ennyit tudnak szerintem, a nagy nullát, egyelőre.
Ami miatt mégis előválasztottam (kb. tíz perc alatt kényelmesen itthonról, értsd online), az az, hogy komolyan megrémültem az eshetőségtől, miszerint Dobrev Klára lesz a miniszterelnök-jelölt.
Bőven volna keresetlen szavam mindegyik jelöltről – hát ezek a deákné vásznai, izé, pepitában – na de azért Dobrev, az tragédia volna.
Először is: Dobrev egyenlő Gyurcsány. Hagyjuk már a rizsát, tényleg. Az nem látja, aki nem akarja: szimpla taktikai manőver, hogy Gyurcsány, mint önmagát a béka segge alá járató politikai perszóna, maga elé tolta a feleségét, aki e téren még nagyjából intakt. Dobrev a férje egykori kormányzását jó kormányzásnak gondolja (ő mondta), vagyis azt a baloldalinak hazudott neoliberális haverkapitalista ámokfutást, harácsolást, hatalomkoncentrációt, arroganciát, műmájerkedést, szemforgatást és -kilövetést, sukorót és altuszt és minden épp csak megúszott és elévült korrupciós ügyet, közérdekű adatok hamisítását, kül- és belhoni magyarok szétalázását, a sötét dealeket, – szóval mindaz, amit az a (pardon) szarházi leművelt, Klára asszonynak nem a meghaladandó múlt, hanem maga az etalon.
Pedig ez az, amire 2010-ben a lakosság zöme azt mondta, hogy rohadtul elég volt, és igen: ha akkor ez az ember elment volna börtönbe, vagy legalább pecázni valami ismeretlen helyre, talán egy igazibb ellenzék fölfejlődésének hagyott volna némi esélyt.
Én azt értem, hogy egy többpárti koalícióban, ahol pl. baloldaliak meg zöldek is vannak (ámbátor ilyen balosokat meg zöldeket drótból hajlítok), kisebb a mozgástere az innentől dobrevizmusnak hívott gyurcsányizmusnak, csakhogy: ez a faszi súlyos hatalom-junkie, meg olyan, mint valami pusztító gáz, ami a rendelkezésére álló teret betölti, ami meg nem áll rendelkezésére, oda átszivárog a résen.
És nagyon nem szeretném, ha a nemzet történelmi naptárában 2021 után 2006 következne.
Hát a másik, hogy Dobrev Klára ráadásul főnyeremény a Fidesznek. Nem tudom, a magas részvételben nincsenek-e benne a furmányosabb, rá előszavazó fideszesek is szép számmal. Hiszen mindaz, ami eddig nagyjából hazugság volt a komplett ellenzéket háttérből mozgató Gyurcsányról, az a győzelme esetén nagyjából igazság lenne. Hát bravó, az ellenzék szépen valóra váltja a Fidesz által sugallt rémálmot, és hajbókolva megnyitja az utat egy sikerre predesztinált naugye-kampánynak!
Szóval: amiért nem akartam szavazni, az az, hogy nem látom a Fidesz-alternatívát semmi olyan formációban, ahol a láthatáron földereng a Gyurcsány-sziluett. Hát most akkor nem földereng, hanem nyerésre áll. Holnap estig legalább ezt a nyerést meg lehet akadályozni, szerintem.