Első kommentárok: Az előválasztáson megszületett az ellenzéki vezető

Posted by

Kereszty András
>Az előválasztásnak volt két egyértelmű győztese. Egy párt, a Demokratikus kialíció. És egy személy, Dobrev Klára. Nem kinevezett, hanem megszavazott győztesek. Az ellenzék választotta ki őket magának. Az ellenzék akar egy erős pártot és élén pedig egy erős vezetőt. Az ellenzéki szavazókat nem érdeklik az elemzők, a megmondó emberek. Nem érdekli őket a Fidesz “Gyurcsánynézása”.
Az ellenzéki szavazókat egyedül Dobrev Klára érdekli. A magyar politika kitermelt egy olyan politikai személyiséget, aki Kelet-Európában szokatlan. Egy erős, kultúrált, européer, művelt nőt. Annak idején a férje egy politikai vitában rommá verte napjaink kis diktátorát. Klára most felmosná a stúdiót a dagadt népvezérrel. De nem azért, mert Gyurcsány felesége. Azért, mert aki. Valaki. A magyar politikai élet legnagyobb nyeresége.
Ha Ferencnek volna elég esze, akkor hátralépne. A Demokratikus koalíciónak olyan elnökre van szüksége, aki pártja élén, miniszterelnökként indul a tavaszi hadjáratba. Az előválasztáson megszületett az ellenzéki vezető. Ezt fel kell ismerni. El kell ismerni. És lépni idejében. Itt van a magyar Merkel. (Bár ezt most éppen nem időszerű mondani).