Csokis lufi

Posted by
Lendvai Ildikó
>Esküszöm, nem foglalkoznék a Század Lakodalmával (még Mészároséknak is lehet magánéletük, már ha ekkora vendégsereget annak lehet nevezni), ha nem hajtana a fékezhetetlen tudásvágy. De noha szívesen megkóstolok minden furcsa új ételt (kivéve, ha kelkáposztából van), egy sor dolgot nem ismerek fel a lapokban közölt étlapból.
Segítséget kérek tehát az alábbiakban: mi az a homár-mangó krémfresch? (A homárt és a mangót értem, de a krémfresch túlterjed a műveltségemen. Úgy tudom a krémfresh viszont tejfölféle) A töksajtkrém? A wagyabélszín? (A bélszín megvan, de a wagya?! Ha szimpla v-vel lenne, érteném: választani kell, hogy a birkapörkölt, ami szintén van, vagy a bélszín? Ez esetben egy adag bélszín rendel!) És a wontoncsipsz? (Lehet, hogy csipesz, csak rosszul olvastam.) Érdekelne még a kazamata… ja nem, kalamataoliva, csak így nincs értelme, de ettől még biztosan finom. Valamint a Nuance eper-tonka , amiből csak az epret tudom beazonosítani.
Attól tartok, kénytelen lettem volna gyerekmenüt kérni, mert azt legalább értettem: rántottcsirke rizibizivel, bolognai spagetti.
Azért nem szép, ha a gyermekvédelmi törvény idején a gyerekeket kisemmizik a wagyából, sőt a wontonból is. Ebből felnőttkorukban még komoly pszichés problémáik származhatnak. Tiszta szerencse, hogy nem voltunk meghíva az unokákkal, ott senyvedtek volna egy falás tonka nélkül.
Igazán restellem, hogy ennyi mindennek még csak hírét sem hallottam.
Az ünnepelt párét viszont igen. De hányszor!. Úgy saccolom, így vagyok a násznép nagyjával is. Szerintem fordítva jobb volna. Akkor a fogásokat jól ismerném, ám Mészárosékról soha az életben nem kellett volna hallanom.
Az étlapról a “Dome 4 csokis” (vigyázat, nem Döme, az talán csak 3 csokis, piha!) viszont az egyik bulvárlap jóvoltából már a kisujjamban van. Elmondom. Ez egy csokikupola, amelyet a lap szerint úgy készítenek, hogy egy lufit olvadt csokiba mártanak (ne felejtsék, 4 csokiba, anélkül csak a bunkók eszik!), majd ha a csoki megkötött, a lufit egy tűvel kipukkasztják, és marad a kupola. Szebb, mint a Parlamenté. És nem is beszélnek benne hülyeségeket.
Én az egész felhajtásból azt várom a legjobban, amikor a lufi kipukkad.