Benzinkút valahol Britanniában

Posted by
Fábri Péter
>A HUXIT emlegetőinek figyelmébe.
Angliában élő ismerősöm – Smal János – írja:
«ma sehol nem találtam benzint. Félig van a tankom. Ha a jövő héten nem oldódik meg a dolog, nem tudok pár nap múlva dolgozni menni.»
So much for Brexit.

Ágoston László: Azért csodálatosan nagy baromság ez a Brexit. Nézem a benzinkút előtt álló sorokat, mert ugye nincsen elég benzin. Mármint hogyne lenne, csak nincsen elég teherautósofőr, hogy a kútig vigye…Most az a mondás, hogy különleges vízumot adnak azoknak, akik sofőrnek jönnek ide Kelet-Európából. Tudod, azoknak, akiket a Brexittel zártak ki.Vajon lesz majd mosogató-vízum is? Meg répaszedő? Micsoda marhaság…
Látod, nekik sikerült “megállítani Brüsszelt”! Éljen a népi-nemzeti gondolkodás!

Egy nyomorult csomagot nem tudok vámárunyilatkozat nélkül hazaküldeni, hamarosan jön rég elfeledett barátunk az európai roaming, és van olyan ismerősöm, akinek a cége az összes európai exportot törölte a szállítási nehézségek miatt.
Őszintén nem hittem el, hogy megcsinálják. Akkora baromság, hogy nem hittem volna… De a népi-nemzeti akarat szent – mégha saját magát pusztítja is.
Putyin zsenije és az egyszeri szavazó ostobasága gyilkos eleggyé ált össze. És mindig találni pár “hazafit” aki pénzért vagy hatalomért nevetve adja el a hazáját a haza nevében, hogy teljessé váljon a hatás.
De az Egyesült Királyságot nem féltem. Lehet, visszaveti majd a GDP-t, lehet, hogy fejfájást okoz majd sokaknak, de túlélik. Pont, mint egy önként elkövetett láblövést.
És a népi-nemzeti szavazó majd haragszik Brüsszelre, meg a bevándorlóra, meg az Isten tudja, kire maga helyett.
Hiszen ő aztán nem tehet róla. Ő csak döntött. Azt, hogy miről, “nem mondták el neki”.