A vasút pénze Lölö esküvőjére

Posted by

KommentÁlom

Tulajdonképpen én már nem is tudom, ez a magyar társadalom miért ennyire birka, hogy hagyja, hogy egy két ember a szemét is kilopja. Mert azzal, hogy Lölö 10 szeres áron épít meg egy 6km-es vasút fejlesztést, gyakorlatilag tőlünk, adófizetőktől nyúl le súlyos milliárdokat.
Félreértés ne essék, nem csak azért nem vitatom a déli körvasút fejlesztését, mert nem vagyok közlekedési szakember, még laikusként is elismerem, szükség van rá. De a pénzügyesek olyan megállapítását már elhiszem, hogy a fajlagos költség vetekszik a TGV építésének árával, vagy a Malmö alatti alagút költségeivel. S azok azért nagyságrendileg más forrásokat igényelnek, én mint laikus botcsinálta blogger szerint. És a 338 milliárd forintos beruházás javarésze igenis a Mészáros birodalmat gazdagítja tovább, hiszen az alvállalkozók egy jelentős hányada is Várkonyiné Lőrinc cégbirodalmából kerül ki.
Azt már nem is említem, hogy rövid időn belül a cégbirodalom így 928 milliárdos vasúti beruházáshoz jutott úgy, hogy előtte még sokkal kisebb nagyságú kötöttpályás fejlesztésben sem szereztek tapasztalatot. Hiszen emlékezzünk, a Budapest Belgrád felújítást is Mészáros vitte el 590 milliárdért. Igaz, az ottani fajlagos költség mindössze 3,93 milliárd kilóméterenként, a déli körvasút 62 milliárdjával szemben.
Hiába no, az infláció nagy úr, meg hát most volt Lölö esküvője is, vitte a pénzt rendesen a menza-menü…

 

egyujvilag.blog