Valami bűzlik Marbellában

Posted by
Vásárhelyi Mária
>Meggyőződésem szerint az egész – egyébként sikeres – előválasztási kampány nem árt annyit Orbán Viktornak, fél évvel a választások előtt, mint az a hír, hogy a saját lábán álló, saját leánya, a saját lábán a családjával együtt a milliárdosok paradicsomába, Marbellára költözött, ahol a legidősebb gyereket már be is íratták egy nemzetközi iskolába(!). Orbán Ráhel az orbáni hübrisz legfontosabb örököse, akinek 33 éves férje néhány év alatt Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozója és a nepotizmussal átszőtt korrupció szimbóluma lett. Nem tudom elképzelni, hogy ez a történet ennyire egyszerű lenne!
Orbán Viktor, akinek még azt is egy PR kommandó találja ki, hogy hány gomb legyen begombolva a zakóján, pontosan tudja, hogy számára egy ilyen lépés végzetes lehet. És hogy ez egy Instagram posztból derüljön ki, ne egy hosszú idő alatt felépített kampány előzze meg, ezt sem tudom elhinni. Hiszen ebben a döntésben minden benne van, ami ellen Orbán háborút hirdetett az elmúlt 10 évben. A lánya, a veje és a három unokája migráns lesz egy olyan helyen, amely közismerten a szabadosság, a bűnözés, a fényűzés egyik központja a világon és itt az unokája egy nemzetközi iskolába fog járni, ahelyett, hogy itthon, egy katolikus lánynöveldében sajátítaná el a Takaró Mihály által összeállított mélymagyar nyelv és irodalom minden csínját-bínját – ez így együtt az orbáni politika szembeköpése.
Vagy nem igaz a hír, vagy valami egészen súlyos válság következménye lehet.
Persze, azt eddig is érzékeltük, hogy Orbán Ráhel minden szempontból az apjára ütött, így talán kíméletlenségben és gátlástalanságban is… és ezt a lépést így és most nem az apja beleegyezésével tette meg. Vagy ha igen, akkor ebben kell lennie valami sokkal bonyolultabb csavarnak. Mert persze Tiborcz ma már az EU-s pénzek ellopásának szimbóluma, de ha emiatt mentek volna el, akkor nem Spanyolországba mentek volna, hanem Dél-Amerikába vagy Távol-Keletre.
Szóval várjuk ki a végét!