Átlépte az előválasztáson résztvevők száma a 200 ezret

Posted by
Jelentés az előválasztásról
Valamivel kevesebben, mint az eddigi rekordot jelentő keddi napon, de továbbra is sokan vesznek részt az előválasztáson.
2021. szeptember 22-én, szerdán az alábbiak szerint alakult a részvétel:
Sátorban megjelent: 57.806 szavazó.
Interneten keresztül adta le szavazatát: 3.902 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).
Összesen tehát a nap folyamán 61.708 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 201465-en szavaztak.
Az online szavazni vágyók száma továbbra is nagyon magas. A kapacitás bővítésén folyamatosan dolgozunk, hogy minél több szavazni vágyót ki tudjunk szolgálni. Arra kérjük azonban a magyar választópolgárokat, hogy aki csak teheti, inkább személyesen szavazzon. A személyes szavazás gyorsabb és egyszerűbb, csütörtöktől ráadásul melegebb, szárazabb idő várható. Az online szavazás elsősorban a külföldön vagy belföldön, de az állandó lakcímüktől tartósan távol tartózkodók, valamint a mozgáskorlátozottak szavazati jogának gyakorlását hivatott elősegíteni, helyettesítve az általános választáson alkalmazott átjelentkezéses és mozgóurnás szavazási módokat. Kérünk mindenkit, aki csak teheti, hogy adja át a foglalt videóazonosítási időpontját egy rászorulónak!