Túltolták?

Posted by

Gaál Péter
>Ha szereti valaki Hadházyt, ha nem: így kell csinálni. Ez a kiút ebből a gödörből, a Fidesz pályájából következő, elkerülhetetlen mértéktelenség megmutatása. Ezen nem tudnak már segíteni, mert ez nem ezeknek a struktúráknak a mellékhozama, hanem szerves lényege és predesztináltsága. Nem csak vagyongyarapításban, hanem MINDENBEN, beleértve a retorikát. A túltolás.
Ahogy a harácsolás – szükségszerűen – átlép újabb és újabb határokat, a retorika követi, mert kénytelen követni. Országjáró CÖF kamion, ÁLLAMILAG dotált PÁRTpropagandafilm, a csapból már nem folyó, hanem ömlő uszítás, egészen a nevetségességig. Ígéretekkel, de azoknak ott a kontrasztjuk, lásd a félmilliós átlagkeresetet 2022-ben. Vannak még hívek, de leginkább az élettől elszakadóban levők között. Például az a két nyolcvanas hölgy, akik most beszélték meg mellettem a Corvinban, hogy mennek a Békemenetre.

Ez a két folyó mossa most leginkább a partot. Az egyik, a habzsidőzsi mind nehezebben tagadható, illetve bagatellizálható, a másik, a túlzott propaganda mind kevésbé lesz érdekes (illetve a szándékoltnak épp az ellenkezőjét: FÉLELMET közvetít). Arra allergiásak, erre rezisztensek lesznek az emberek.
És akkor ott van még az ebédjük, a mai árak mellett.