Gyevi törvény

Posted by
 Szürkenyúl
>Drága aranyos nyulacskáim! El vagyok keseredve! Ahelyett, hogy előre araszolnánk, közelítenénk a sógorokhoz, visszaléptünk vagy ötszáz évet az időben. Most is van király, legalábbis van, aki annak képzeli magát, de össze sem lehet hasonlítani az akkorival. Móra Ferenc írt mesét a gyevi törvényről, annak is vagy száz éve már. Most a 21. század Magyarországán is van ilyen törvény, de ez most nem mese! A gyevi bíró, ha élne, büszke lenne utódaira. Kormányrendelet mentesíti a Matthias Corvinus Collegium új központjának építését minden általános és helyi építési szabály alól! Külön kimondták, hogy az országos településrendezési és építési követelményekről szóló rendelet nem vonatkozik rá. Ez egy igaz gyevi törvény!

Micsoda véletlen! Móra meséje is Mátyásról szólt, az egyetemet is róla nevezték el.
A világjárvány, a veszélyhelyzet miatt bevezetett különleges jogrend is arra való, hogy a kormány azt csináljon, amit akar, és nem arra, hogy kezelje a vészhelyzetet! Jellemző, hogy alatta törvények, alapvető jogok is korlátozhatók, felfüggeszthetők. Ez is gyevi törvény!
Az, hogy valamit nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítenek, az is gyevi törvény! Arra jó, hogy gyorsan, szükséges engedélyek, ellenőrzések, felügyelet nélkül lehessen egyeseknek minél többet lopni!
Mi a helyzet a titkosításokkal? Természetesen azok is gyevi törvények! Senki nem tudhat semmit, kivéve, akiknek érdekükben áll eltitkolni a törvénytelenségeket, visszaéléseket.
A mára oly divatossá vált alapítványok létrehozása is mindmegannyi gyevi törvény! Miért is? Amik eddig állami, azaz közösségi tulajdonban voltak, azokhoz, alapítványi tulajdonba vétel után senkinek semmi köze, kivéve a “gyevi bírót”.
Az alkotmányból is gyevi törvényt csinált a Fidesz, elég, ha csak a választással kapcsolatos részeit vesszük alapul. Nem véletlen, hogy az Európa Tanács is vizsgálja!
Rendelkeztek arról is, hogy a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatban a parlament csak kétharmados többséggel hozhat döntéseket. Ez idén tavasszal meg is történt, sok százmilliárd forintnyi vagyont juttattak ezeknek az alapítványoknak. Tehát kinek készítették elő a talajt? Ugye világos, aranyos nyulacskáim? Igen, a gyevi bírónak!
Ez az ország mára egy Gyevi ország lett! Gyevi alkotmánnyal, gyevi törvényekkel, gyevi bírókkal!
Kanyarodjunk csak vissza Móra Ferenc meséjéhez! Drágáim! Emlékeztek? Minden visszájára fordult! Gyeviben az lett a törvény, hogy a bírót mindenből ki kell venni.
Ezért én csak azt mondom nektek aranyoskáim, nincsenek köztünk tökkel ütött fejű emberek, kivéve a gyevi bíró!
Drága nyulacskáim! Van egy jó hírem is a végére. Mi is lehetünk Mátyás királyok! Csak akarni kell!

https://szurkenyul.blog.hu/